Nyheter

Ny vd till Hyresbostäder i Norrköping

Fredrik Edlund tillträder tjänsten som ny vd från 21 augusti efter att nuvarande vd Gunnar Boquist går i pension.

Fredrik Edlund kommer närmast från Rikshem där han haft rollen som förvaltningschef för hela Rikshems fastighetsbestånd och suttit i koncernledningen. Innan dess var Fredrik projekt – och inköpschef hos Hyresbostäder.

– Jag är stolt, glad och hedrad över att få denna möjlighet att återigen verka för Norrköping och norrköpingsbornas bästa. Det är med stor ödmjukhet som jag blir en i laget vars uppgift är att bidra till stadens utveckling framåt, säger Fredrik.

– Vi är glada över att hälsa Fredrik välkommen! Norrköpings kommunkoncern har en stor bredd av verksamheter och det som förenar oss är att skapa kvalitet i vårt viktiga samhällsuppdrag som vi gör varje dag. Hyresbostäders arbete för att främja områdesutveckling och attraktivitet är viktigt för hela Norrköping och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Anna Selander VD Rådhus AB och kommundirektör.

Vi hälsar nu Fredrik välkommen hem till Hyresbostäder igen.

– I Fredrik Edlund får vi en vd som kommer fortsätta utveckla Hyresbostäder i samma positiva riktning som hittills. Fredriks gedigna kunskap och känsla för bostadsbranschen i allmänhet och för Hyresbostäders roll och ansvar i synnerhet är precis vad som behövs när omvärlden är orolig och vi är i en tuff period av höga kostnader, lågkonjunktur och en ansträngd ekonomi hos både samhället och invånarna. Vi är mycket nöjda med att kunna hälsa Fredrik välkommen till vår gemensamma resa framåt, säger Christer Frey, styrelsens ordförande i Hyresbostäder.

Hyresbostäder ingår i kommunens bolagskoncern och är en viktig del av kommunens samlade utbud och verksamhet.