Nyheter

AktivBo skriver avtal med det största kommunala bostadsföretaget i Europa

Wiener Wohnen, det största kommunala bostadsföretaget i Europa med närmare 500 000 hyresgäster, ökar sitt fokus på kunddriven fastighetsförvaltning.

Efter en officiell europeisk upphandling valdes AktivBo som partner för hyresgästundersökningar och kundnöjdhetsförbättringar under de kommande 6 åren.

Datadrivna beslut för en förbättrad hyresgästupplevelse

Att vara fastighetsägare för mer än 220 000 bostäder med närmare en halv miljon hyresgäster har sina utmaningar och kräver en gedigen förståelse för hyresgästernas behov. Genom samarbetet med AktivBo kommer Wiener Wohnen att implementera ett kund- och datadrivet arbetssätt för att ytterligare förbättra den övergripande kundupplevelsen. Ambitionen är att ge fler möjligheter för Wiens många hyresgäster att påverka sin boendesituation.

Benchmarking och prioriteringar

Resultaten från undersökningarna kommer att presenteras i analysplattformen AktivBo Analytics och ge en bättre förståelse för områden som behöver förbättras. Plattformen är skräddarsydd för fastighetsbranschen, där insikter, benchmarking och prioriteringar möjliggör smartare beslutsfattande.

– Vi är mycket stolta och glada över att få stötta Wiener Wohnen i deras förbättringsresa och är övertygade om att vi kan hjälpa till att skapa en ännu bättre boendeupplevelse. Vår metod och plattform var en bra fit för Wiener Wohnen och vi har även benchmarkingdata för fastighetsbolag med 100 000+ hyresgäster. Detta kommer att fungera som vägledning för önskade servicenivåer, hjälpa i målstyrningen samt engagera organisationen, säger Lisa Winter, VD AktivBo DACH.