Nyheter

Att tänka på när du ska byta mäklare

Ibland går det inte riktigt som man har tänkt när man ska sälja en bostad. Även om man anlitat en mäklare och kanske förväntade sig att försäljningen skulle gå snabbt, så blir det ändå inte så. Lösningen kan vara att byta en mäklare, men då finns det flera saker att tänka på innan.

Bra att veta inför mäklarbytet

Det kan finnas flera anledningar till att man vill byta mäklare. Man kan vilja byta mäklare om försäljningen går trögt, eller för att man helt enkelt är missnöjd med mäklaren. Det är fullt möjligt att byta mäklare och vanligtvis kostar det ingenting att säga upp avtalet. Detta kan dock variera så läs igenom ditt nuvarande uppdragsavtal innan du säger upp avtalet med din befintliga mäklare, för att se till att du inte bryter mot några villkor när du byter mäklare. Säg sedan upp avtalet skriftligt, så att du har bevis på att uppsägning har skett.

Bytet av mäklare kan vara ett avgörande steg för att sälja din bostad och maximera försäljningspriset för bostaden. Därför är det viktigt att jämföra och välja en mäklare som bättre passar dina behov och önskemål.

Hitta rätt mäklare

Det enklaste sättet att hitta en ny mäklare är genom att använda sig av en jämförelsetjänst för mäklare, där man snabbt och enkelt kan hitta och jämföra olika mäklare.

Det är också viktigt att kolla upp mäklararvoden innan man anlitar en mäklare. Arvodet kan variera en del mellan olika mäklare. Generellt sett är mäklararvoden i storstäder dyrare än på mindre orter. Till exempel så hittar man de dyraste mäklararvodena i Stockholm, men det är för att bostäderna där också är dyrast i landet. Det är i slutändan oftast bostadens värde som påverkar mäklararvodets storlek mest.