Nyheter

Leif Hedlund går till Fimpec och blir ansvarig för verksamheten i Norrland

Energikonsultbolaget Fimpec har rekryterat Leif Hedlund från Luleå till posten som ansvarig för Fimpec i Norrland med plats i ledningsgruppen. Leif är civilingenjör med lång erfarenhet av att leda teknikverksamheter. Närmast kommer han från teknikkonsultföretaget från teknikkonsultföretaget Venn. Innan Venn har han varit på bland annat teknikkonsulten Cowi och transportlösningsföretaget VR Track.

Leif kommer att vara ansvarig för Fimpecs satsning i Norrland och samtidigt sitta i ledningsgruppen för Fimpec Sverige. Hans uppgifter kommer att handla om att ta itu med konkreta projekt inom sitt område men också missionera om nya tekniska möjligheter och spana efter nya medarbetare och möjliga företag att fusionera med.

– Jag sa ja direkt när jag fick frågan. Fimpecs satsning är för mig något av det mest intressanta som händer inom området just nu. Det är en väldig satsning från Fimpecs sida som jag får vara med om. Dessutom roligt med satsningen på Norrland. Uppe i Luleå där jag befinner mig är vi ju vana vid att samarbeta smart med finska kollegor. Jag tror särskilt att deras tankar om EPC (Engineering, Procurement and Construction) kommer att landa väldigt väl även hos oss, säger Leif Hedlund, Teamledare Norrland, Fimpec Sverige.

– Leif har varit med länge, han har en gedigen bakgrund, mycket erfarenheter, ett stort nätverk i Norrland och han har dessutom stor erfarenhet av att arbeta med finska kollegor. Vi är så glada att ha fått ombord Leif som kan dra lasset i den norrländska satsningen. Med Leif på plats i ledningsgruppen ser framtiden ännu ljusare ut, säger Anders Hallgren, vd för Fimpec AB.