Nyheter

Verdion utökar sin verksamhet i Norden

Verdion, utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, meddelar idag att företaget har anställt Fredrik Salman som ny Investment Manager – Nordics, vilket innebär att Verdion ytterligare stärker sin närvaro och satsning i Norden.

Fredrik kommer närmast från det globala fastighetsinvesteringsbolaget Round Hill Capital, där han i rollen som Investment Manager arbetade med investeringar och förvaltning av kommersiella fastigheter. Dessförinnan arbetade han i tre år på Brunswick Real Estate i Stockholm.

I sin nya tjänst kommer Fredrik att fokusera på anskaffning av nya investerings- och utvecklingsmöjligheter över hela Norden, samt ägna sig åt företagets dagliga portfölj- och investeringsaktiviteter. Han kommer att rapportera till Peter Michael Tetzlaff, Verdions Investeringschef i Norden, och arbeta nära Johan Nihlmark, Verdions Affärsutvecklingschef i Norden, tillsammans med företagets övriga medarbetare inom investering, kapitalförvaltning och projektutveckling.

Verdion stängde nyligen sin första fond – Verdion European Logistics Fund 1 (VELF 1) – som investerar i väletablerade logistiklägen i norra Europa med en total fondvolym på 310 miljoner euro. Kapitalanskaffning för en andra fond pågår nu, med en målsättning om 400 miljoner euro i eget kapital.

Företagets bredare nordiska portfölj fortsätter också att växa, med nya utvecklingsmöjligheter i Göteborg, Jӧnkӧping och Vejle under det senaste året, tillsammans med mer etablerade logistikparker i Stockholm och Köpenhamn med omnejd.

– Sverige och Danmark erbjuder särskilt starka tillväxtmöjligheter och med Fredrik ombord kommer vi ytterligare att öka vår kapacitet och kompetens. Fredrik har god erfarenhet av att identifiera och genomföra nya förvärv, i kombination med en förståelse för våra målmarknader och ett starkt nätverk. Vi är mycket glada över att välkomna honom till vårt nordiska team, säger Peter Michael Tetzlaff.