Nyheter

När införs elstöd för bostadsrätter? 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Måndagen den 20:e februari började regeringen betala ut elstöd till hushåll runt om i landet men fortfarande lyser elstödet till bostadsrättsföreningar med sin frånvaro. Riksbyggens bostadspolitiska expert Johanna Bjurskog sammanfattar det senaste kring elstöden och berättar om vad hon vill se från regeringen.

– Regeringen behöver säkra att boende i bostadsrättsföreningar får del av stödet som utlovats. Det är en rättvisefråga att alla hushåll får samma stöd oavsett hur man bor. Samtidigt behövs långsiktiga energieffektiviseringsåtgärder. Det bästa för både plånboken och miljön är den energi som aldrig förbrukas. Riksbyggen vill se ett grönt stöd till bostadsrättsföreningar, så fler kan göra mer snabbare, säger Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert.

Se mer här:

https://www.riksbyggen.se/om-riksbyggen/press-och-opinion/opinion/5-minuter-med-johanna-bjurskog/