Nyheter

Infästningsexpert ingår stort nordiskt avtal med STARK Group: ”Vi vill göra hantverkarnas vardag enklare i Norden”

Trots svåra marknadsförhållanden skruvar nu infästningsexperten fischer upp ambitionerna för sin nordiska verksamhet och ingår ett samarbetsavtal med bygghandelsjätten STARK Group. Det omfattande avtalet kommer att ge professionella hantverkare enkel tillgång till ett brett utbud av infästningslösningar över hela Norden.

Snart kan man hitta fischers infästningsprodukter på hyllorna i STARK Groups 216 nordiska butiker. I Sverige verkar STARK Group under namnet Beijer Byggmaterial.

Avtalet med STARK är en viktig del av fischers nordiska strategi att sprida kunskap om bredden i sitt innovativa produktsortiment.

Det är därför Niels Kold Nielsen, fischers VD i Norden, med glädje välkomnar STARK till företagets produktprogram:

– Vi har en lång tradition av att samarbeta med professionella byggvaruhandlare i Norden. Med STARK-avtalet kommer både varumärket fischer och tillgången till vårt breda produktsortiment att stärkas, säger Niels Kold Nielsen.

Ambitionerna är skyhöga och avtalet med STARK kommer även att spela en stor roll för infästningsexpertens framfart på den nordiska marknaden framöver. Niels Kold Nielsen berättar:

– Vi har lyckats när vi ses som mer än en nischleverantör över hela Sverige, Danmark, Norge och Finland. Idag anses vi vara en extremt professionell leverantör till den nordiska byggbranschen, men de nordiska hantverkarna känner inte till bredden i vårt sortiment och det behöver vi ändra på. fischers produktsortiment består av hela 16 500 innovativa produkter inom infästning, skruvar och lim för både professionella hantverkare och gör-det-självare och med STARK-avtalet kommer det budskapet nu ut ännu längre på den nordiska marknaden.

Hos STARK gläds man också över avtalet:

– I och med avtalet med fischer får våra kunder nu enkel tillgång till ett brett utbud av produkter och infästningslösningar. Detta stärker vår position på marknaden gentemot framför allt professionella hantverkare, säger Gustav Sand Koch, kategorichef på STARK Danmark.

Nya tider, nordiska strategier

Avtalet med STARK härrör från ett större strategiskt arbete som startade för flera år sedan. Infästningsexperten har de senaste åren arbetat med att närma sig marknaden ur ett nordiskt perspektiv snarare än ur ett landspecifikt perspektiv.

– Tidigare var det vettigt att ta marknadsinput från de enskilda länderna som självständiga marknader, men eftersom både entreprenörer och slutkunder arbetar utifrån ett nordiskt synsätt måste vi göra det vi också, säger Niels Kold Nielsen och avslutar:

– När vi etablerade vår nya strategi började vi med vad många faktiskt skulle tro är det omvända tillvägagångssättet. Vi började med att skapa en ny logistikplattform som ska säkerställa att vi alltid kan leverera och säkerställa den bästa, professionella servicen på marknaden. Och det är just detta upplägg som möjliggör så omfattande avtal som det vi nu har ingått med STARK.

Förutom att vara leverantör av infästningsprodukter i hela Norden kommer fischer även att vara leverantör av skruvar i Norge och Finland.

I Sverige kommer fischers produkter att finnas i 90 Beijer-butiker.