Nyheter

Lambertsson toppar laget med tidigare hockeyproffs

Lambertssons kundcenter i Frihamnen i Stockholm växer och utökar personalen. Det är tidigare hockeyproffset Andreas Jämtin som hoppas att hans vinnarskalle och känsla för lagarbete ska passa in på kundcentret i det expansiva området.

Företaget är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar och sysselsätter drygt 550 personer.

– Uppdraget känns både utmanande och väldigt kul, säger Andreas Jämtin. Frihamnen är också ett spännande område med omfattande byggsatsningar på gång.

Andreas Jämtin, som senast kommer från en tjänst som processoperatör på Stora Enso, har en gedigen hockeykarriär bakom sig. Två SM-guld med HV71 och både VM-silver och VM-guld med Tre Kronor finns på meritlistan. Han har även spelat i både AIK och Färjestad och draftades till USA i ett skede av karriären.

– Men nu är det länge sedan jag stod på ett par skridskor, säger han. Det jag har med mig från hockeyn är vikten av samarbete och att nå framåt tillsammans. Det tänket har jag nytta av här när det gäller att få till smidiga processer med kunder och samarbetspartners.

Malin Thorildsson, kundcenterchef i Frihamnen, är erfaren vad gäller personalansvar och rekrytering:

– Jag kikar alltid lite särskilt på personer som har erfarenhet av lagsport. De är ofta duktiga på samarbete och hittills har min strategi fungerat väl, säger hon.

Enligt planerna kan Frihamnen i framtiden omfatta omkring 1 700 bostäder. Till detta kommer kontor och service och uppskattningsvis 4 000 arbetsplatser ska växa fram inom några år. Samtidigt kommer hamnens kryssningsverksamhet att finnas kvar när området genomgår denna omfattande förändring.

Ansvarsområdet omfattar city och Lidingö och räknas till Lambertssons östra region. Ombyggnaden av hela Stureplansområdet är ytterligare ett stort och aktuellt byggprojekt som kommer att generera uppdrag.

Peabs bostadsbyggande på Lilla Essingen, projekt Primus Udde med 370 nya lägenheter, och Peabs uppdrag att renovera Kungsgatan fyller på orderboken. När det gäller Kungsgatan, som invigdes 1911, behöver grunden under gatan stärkas. Den ska också rustas för att klara framtidens trafikbelastning.

På bilden: Mailin Thorildsson och Andreas Jämtin