Nyheter

Byggnads lanserar kampanj för att hylla byggnadsarbetarna

Idag lanserar fackförbundet Byggnads en landsomfattande kampanj som hyllar alla de byggnadsarbetare som varje dag går till jobbet och bygger Sverige.

Kampanjen ”Jag är med och bygger Sverige” kommer att gå digitalt samt synas på bussar i Stockholm och Göteborg och skärmar och utomhustavlor i Malmö, Borlänge, Kalmar, Karlstad, Luleå, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Stockholm, Västerås, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Gävle, Eskilstuna, Halmstad, Växjö, Karlstad, Trelleborg, Malmö.

– Byggnads medlemmar bygger både våra arbetsplatser, skolor och bostäderna vi kommer hem till. Det här är en hyllning till alla skickliga yrkesmänniskor och allt de tillför vårt samhällsbygge. Det känns extra angeläget i dessa tider av osäker konjunktur och stundande avtalsrörelse. En byggnadsarbetare sätter tre andra i arbete och de ska både hyllas och ges bästa möjliga förutsättningar att utföra sitt arbete, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Konjunkturen till trots är byggbehovet stort i Sverige och arbetsförmedlingen lyfter bland annat upp byggnads- och ventilationsplåtslagare samt träarbetare och snickare som yrken där det kommer att råda stor brist inom de närmsta åren.

– Den här kampanjen krokar i vår tidigare kampanj ”Händerna som bygger Sverige”. Vi vill att byggnadsarbetarna ska ta plats i det offentliga rummet och att flera ska se hur viktiga de är för att bygga framtidens Sverige, säger Karin Lindström, kommunikationschef Byggnads.

På bilden: Byggnads kampanj kommer bland annat synas på bussar i Stockholm och Göteborg