Nyheter

LO, Byggnads & Socialdemokraterna: ”Inget gott kommer ur en tvärnit i byggandet”

”När regeringen och SD skrotar investeringsstödet för hyresrätter finns det en klar risk att såväl arbetslösheten som bostadsbristen ökar.”

Det skriver riksdagsledamoten och ordföranden för Socialdemokraterna Sörmland Fredrik Olovsson och ordföranden för Byggnads Öst samt LO-facken Södra Sörmland Richard Mellberg i en debattartikel i Eskilstuna Kuriren:

”Sverigedemokraternas och regeringens bostadspolitik är ett hårt slag mot byggnadsarbetare, växande kommuner och unga som behöver bostad. I en tuff ekonomisk situation kommer avskaffade investeringsstöd för hyresrätter att bidra till en tvärnit av byggandet. Nära 1 500 lägenheter i Sörmland väntar på stödet. När det nu skrotas riskeras i stället såväl ökad arbetslöshet som bostadsbrist.”

”Investeringsstödet har varit viktigt under de senaste åren och en viktig orsak till att byggandet har hållits uppe och hyresnivåerna kunnat hållas tillbaka. Nu avskaffades denna bostadspolitiska insats – utan att ersättas av någon ny politik som kan bidra till byggande.”

”Detta sker trots att regeringspartierna och Sverigedemokraterna i somras lovade att samtliga ansökningar skulle behandlas. Men i den budget som nu beslutats avbryts stödet i förtid.”

Läs hela debattartikeln här:

https://ekuriren.se/debatt/artikel/inget-gott-kommer-ur-en-tvarnit-i-byggandet/jn7q7o0l