Nyheter

4 skäl till varför du bör investera i en robotgripare

Vad är en robotgripare, vilken plats har de i framtiden och varför bör du investera i en redan nu? Precis som alltid har vi valt ut flera olika frågor som vi ska försöka besvara i en kort och smidig artikel. Vill du lära dig lite mer om vad robotgripare är och hur du kan använda dem?

Då har du kommit till helt rätt ställe för nu kör vi!

Fyra fördelar med en robotgripare

Som sagt ska vi nämna fyra olika skäl till varför du ska investera i en robotgripare. Därför kommer här fyra fördelar som en kollaborativ robotgripare har jämte en mer ”traditionell” industrirobot.

1. Flexibla

Robotgripare är en viktig del av industrirobotar eftersom de gör det möjligt för dem att hantera föremål med precision. De kan också användas för en mängd olika uppgifter som plocka-och-placera produkter, montering och förpackning, svetsning med mera. Med sina avancerade sensorer och mjukvarualgoritmer kan robotgripare hantera den nödvändiga noggrannheten som behövs för komplexa uppgifter. Detta gör dem väldigt flexibla, något som behövs på ett modernt företag som ständigt behöver ändras för att hålla sig i takt med marknaden.

2. Billigare

Den andra fördelen beror på denna flexibilitet. De blir billigare. När du först köper in en kollaborativ robotgripare är den generellt sätt i samma prisklass som många andra industrirobotar. Den stora skillnaden är att en robotgripare kan anpassas när ditt företag gör det. Du behöver alltså inte byta ut den mot en ny robot bara för att ni ska börja jobba med något nytt eller för att er produkt har utvecklats. Detta gör en robotgripare mycket billigare i längden.

3. Enkla att använda

Den tredje fördelen följer också av det vi nämnt tidigare. Då en robotgripare ska gå att anpassa efter olika processer och företag är de oftast väldigt enkla. När de kommer till ditt företag går de snabbt att packa upp och installera dem vilket gör att du kan komma igång nästan direkt. Detta är något som absolut inte är möjligt med de flesta andra industrirobotarna.

4. Kommer bli ännu större i framtiden

Den sista fördelen är inte något som du kommer märka direkt men det är något som kommer bli allt tydligare i framtiden. Vi tror verkligen att robotgripare är framtiden för alla industrirobotar. De kan samarbeta med människor på ett sätt som vi aldrig tidigare sätt vilket skapar fantastiska resultat. Genom att investera i en ny kollaborativ robot investerar du i framtiden.

Vi säger inte att en vanlig industrirobot inte har en plats i framtiden för det har den. Vad vi säger är att de kollaborativa robotarna kommer bli normen medan de andra industrirobotarna bara används för specifika funktioner och produkter.

Vi lever i en tid när utvecklingen går framåt allt snabbare. Hur framtiden kommer se ut är omöjligt att säga men vi kan gissa och det är precis vad vi har gjort. Vi tror att kollaborativa robotar kommer att bli ännu större, ännu bättre och ännu mer populära. Därför vill vi rekommendera alla att investera i dem redan idag. Du kommer inte att ångra dig.