Nyheter

Håndverksgruppen satsar i Danmark

Håndverksgruppen satsar starkt i Danmark och inkluderar fyra nya företag. Detta är koncernens första investering i Danmark. DSJ Malergruppe, C. Moellmann & Co, Malerfirmaet Jeppesen och Malerfirma Ernst Hansen ingår nu i Håndverksgruppen. I och med detta kommer koncernen att ha en närvaro i alla de skandinaviska länderna Norge, Sverige och Danmark.

– Vi är mycket glada över att expandera till ett tredje land och har fyra solida måleriföretag i teamet. Danmark är en viktig del i vår strategi att konsolidera oss som en betydande aktör inom tjänster för ytor i Norden. Genom den här etableringen får vi ett bra insteg i ett nytt land med en omsättning på över 400 miljoner norska kronor, säger Øyvind Emblem, koncernchef för Håndverksgruppen.

Håndverksgruppen har en tydlig tillväxtstrategi mot 2025. På mindre än 30 månader har företaget, som nu består av 100 hantverksföretag i Norge, Sverige och Danmark, en årsomsättning på över 4,8 miljarder norska kronor.

Fyra nya måleriföretag bildar en stark bas i Danmark

De fyra nya företagen är alla måleriföretag. DSJ Malergruppe och C. Moellmann & co finns i Köpenhamnsområdet, måleriföretaget Jeppesen finns i Ålborg och måleriföretaget Ernst Hansen i Århus. Med denna etablering får Håndverksgruppen en bra bas i Danmark där målet är att växa ytterligare och över tid få en stark nationell närvaro. Vidare bevisar Håndverksgruppen att vår modelläven är attraktiv utanför Norge och Sverige.

– De nya bolagen är alla välskötta och lönsamma, med lång historia och lokal förankring. De visar professionalism och har ett högt fokus på hantverkarna och medarbetarna, vilket speglar våra värderingar, säger Emblem.

Alla företag i Håndverksgruppen behåller sina traditionella företagsnamn och bygger vidare på styrkan i att vara lokala, med sitt engagemang och närhet till medarbetare och kunder. Dessutom har företagen möjlighet att vidareutvecklas genom att dela med sig av expertis, lära av varandra och dela bästa praxis.

– Det är viktigt för oss att uttrycka tacksamhet och respekt för de fyra företag som följer med oss på resan i Danmark. Vi är imponerade av deras professionalism, deras långa traditioner och expertis och inte minst av människorna bakom dessa företag, säger Emblem.

Gediget företag med långa traditioner

En gemensam affärsfilosofi bådar gott för framtiden

DSJ Malergruppe består av sju företag och tillhandahåller målningstjänster för företag, statliga och kommunala bolag. Företaget är beläget i Köpenhamn, har 90 anställda och en omsättning på 85 miljoner danska kronor.

– Vi har haft en nära dialog med Håndverksgruppen och imponerats av hur de arbetar. med en transparent dialog med alla företag i gruppen om affärsfilosofi och tankar om framtiden Att organisera flera företag över ett större geografiskt område är något vi själva har gjort med de sju bolag vi idag består av – och är något vi har velat bygga vidare på. Att vi dessutom kan behålla vår egen identitet och lokala tillhörighet på resan framåt har varit viktigt i beslutet, säger VD Johannes Jakobsen i DSJ Malergruppe.

Restaurerar flera århundraden av antik historia

C. Moellmann & co grundades 1879 och är särskilt känd för sin expertis i att restaurera och renovera byggnader med metoder som förgyllning, dekor, screentryck och spraymålning. Bolaget, som också har tre egna dotterbolag, ligger i Köpenhamn och har idag cirka 180 anställda. Omsättningen är 175 miljoner danska kronor. C. Moellmann & co har genomfört ett antal större projekt för bland annat Christiansborg, Carlsberg, Danske Bank och Det Kongelige Teater.

– Vi ser detta som en spännande möjlighet att utveckla bolaget vidare. Vi är ett företag med hundraårig historia. Genom att bli en del av Håndverksgruppen säkrar vi verksamhetens framtid, samtidigt som vi kan stärka oss ytterligare och säkerställa ytterligare tillväxt. Namnet kommer att förbli detsamma, verksamheten kommer att fortsätta som förut och vi kommer att behålla det traditionella företaget som våra kunder och partners känner oss, säger Christian Ravn, VD för C. Moellmann & co.

Spännande resa framåt med erfarenhetsutbyte med nya bolag

Måleriföretaget Jeppesen är ett familjeföretag beläget i Hirtshals och Ålborg. Företaget, som grundades 1960, har 60 anställda och omsätter cirka 40 miljoner danska kronor. Måleriföretaget Jeppesen utför alla målningsuppdrag för både offentliga och privata kunder och har levererat projekt för bland annat Aalborg Havnefront, Ålborgs sjukhus och Ørestad Syd Plejecenter.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Håndverksgruppen. Vi har blivit väl mottagna och ser fram emot att vara med på en spännande resa framåt med erfarenhetsutbyte och gott samarbete. Vi kommer fortsatt att ha en stark lokal närvaro och kommer att fortsätta driva företaget självständigt som idag, men med möjlighet till vidareutveckling inomen större koncern, säger Lars Jeppesen, VD i måleriföretaget Jeppesen.

Att bli en del av något större ger möjlighet till tillväxt och styrka

Måleriföretaget Ernst Hansen finns i Århus, har 89 anställda och omsätter cirka 55 miljoner danska kronor. Företaget är huvudsakligen verksamt på Östjylland och tillhandahåller målningstjänster för privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och entreprenörer.

– Vi har under flera år letat efter en möjlighet att bli en del av något större, och har i det sammanhanget kommit i kontakt med Håndverksgruppen. Vi är imponerade av deras sätt att göra affärer – etiskt, socialt och ekonomiskt. Vi ser detta samarbete som en bra möjlighet till tillväxt och styrka av ”know-how”, säger Lene Due Rosendal, VD i Måleriföretaget Ernst Hansen.

Köpeskillingen är konfidentiell mellan parterna, men samtliga ägare återinvesterar en betydande del av försäljningspriset och blir aktieägare i Håndverksgruppen