Nyheter

Ska du bygga om och behöver låna pengar?

Du kanske har tänkt på att bygga om ditt hus eller lägenhet, och det är en stor investering. Innan du börjar planera din ombyggnation är det viktigt att du funderar på hur mycket pengar du behöver. Det är inte ovanligt att du behöver låna pengar för att kunna genomföra en ombyggnation.

Därför är det bra att tänka igenom vilka alternativ du har för att låna pengar. Läs vidare hos enklare.se/blancolan för att lära dig mer om lån utan säkerhet.

Vad du behöver veta om blancolån

Blancolån eller privatlån som det även kallas är ett lån som inte kräver någon säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa något mot lånet, till exempel din bostad eller din bil. Det är ett lån som är till för låntagarens privatkonsumtion och det finns alltså ingen egendom som långivaren tar i pant. Säkerheten ligger istället i din förmåga att betala tillbaka lånet. Blancolån är ofta dyrare än andra typer av lån, eftersom det är mer riskabelt för banken. Detta betyder dock inte att det alltid är dyrast, utan det finns flera faktorer som spelar in på priset.

Fördelar och nackdelar med lån utan säkerhet

Precis som med alla lån finns det både fördelar och nackdelar. Nackdelen med lån utan säkerhet är att det är dyrare än andra typer av lån eftersom det är en högre risk för banken. Räntan kommer därför vara högre och hela lånet i sig kommer bli dyrare. Det beror på att banken måste ta en kompensation för att du tar ett lån utan säkerhet. Fördelen är även densamma, att du inte behöver någon säkerhet. Det är inte alla människor som har en säkerhet att ge och då kan det vara bra att veta att det går låna pengar ändå. Du behöver inte heller ange vad du ska använda pengarna till.

Ansök snabbt och enkelt på nätet

För att ansöka om ett blancolån, behöver du först och främst ha en fast inkomst. Detta kan vara i form av lön, pension eller annan form av inkomst. Du måste även ha en giltig ID-handling, som pass eller körkort och vara folkbokförd i Sverige. När du har skaffat alla nödvändiga dokument, kan du ansöka om lånet på nätet hos en låneförmedlingstjänst. Där kan du jämföra blancolån för att hitta det bästa för dig.

Bygga om är en stor investering, och det är inte alltid du har pengarna tillgängliga. Då kan det ibland behövas att låna pengar för att finansiera renoveringen. Men innan du tar ett lån är det viktigt att göra en budget och se hur mycket pengar du behöver.