Nyheter

Finja Betong lanserar beräknare för koldioxidbesparing

Finja Betong vill inspirera till ett mer hållbart val av byggmaterial och lanserar nu ett nytt digitalt verktyg som beräknar koldioxidbesparingen vid val av en av företagets ECO-produkter.

I det digitala verktyget beräknas mängden koldioxid som sparas vid valet av en produkt i Finja Betongs ECO-linje i jämförelse med motsvarande produkt i övriga sortimentet. Alla ECO-produkter har utvecklats för att minska klimatavtrycket genom exempelvis optimering av bindemedel eller inbyggd kolsänka.

Det är Grovbetong ECO, Murblock Bas ECO och Väggspackel ECO samt Finja Betongs motsvarande produkter Grovbetong, Murblock Bas och Laga Vägg, som nu har en informationsruta på produktsidan som presenterar uträkningen av koldioxidbesparingen. CO2e-uträkningen anpassas efter antalet produkter som anges i produktsidans kvantitetsfält.

– Med det nya verktyget blir det enklare att välja sitt klimatavtryck. Vid valet av vårt nya lättklinkerblock, Murblock Bas ECO med inbyggd kolsänka, ser man direkt hur många kilo CO2e man sparar genom att välja detta block istället, säger Gull-Britt Jonasson, VD Finja Betong.

Beräknaren för koldioxidbesparing är det senaste digitala tillskottet som Finja Betong har utvecklat. Sedan tidigare finns en välfylld verktygslåda med digitala hjälpmedel så som produktväljare och mängdberäknare, för att underlätta produktval och mängdberäkning av den murade och putsade konstruktionen.