Nyheter

Golventreprenad Gruppen förvärvar Örestads Plattsättning 

Golventreprenad Gruppen flyttar fram positionerna ytterligare och välkomnar Örestads Plattsättning AB till koncernen. Genom förvärvet befäster Golventreprenad Gruppen sin marknadsledande position inom golventreprenader, plattsättning, avjämning och undertaksmontage i Sverige.

Säljarna till bolaget behåller sina nuvarande roller och har även framöver ett betydande indirekt ägande i företaget. Örestads Plattsättning hade en omsättning på cirka 38 Mkr och cirka 20 medarbetare under det senaste räkenskapsåret. Bolaget har sitt säte i Vellinge Kommun utanför Malmö.

I Golventreprenad Gruppen ingår nu 19 marknadsledande företag som finns representerade på 24 orter och har en samlad årsomsättning på ca 1,2 miljarder kronor samt en personalstyrka på cirka 750 personer. Golventreprenad Gruppen är störst i Sverige och ett av Europas ledande entreprenadföretag i golv- och plattsättningsbranschen.

Genom engagemang, kompetens och ansvar bedrivs entreprenader på ett hållbart vis till en bred och professionell kundkrets med högt ställda krav i bygg- och fastighetssektorn. 

Vi har under en längre tid följt utvecklingen för Golventreprenad Gruppen och förstått att det finns en stor potential och fördel i att vara en del av en större koncern. Vi är samtidigt måna om att behålla den företagskultur och entreprenörsanda som reflekterar vårt bolag och våra medarbetare. Vi ser verkligen fram emot att bli en del av Golventreprenad Gruppen och samtidigt ges möjligheten att få fortsätta utveckla Örestads Plattsättning till nästa nivå, säger Nicklas Guillermo och Pierre Sällberg, tidigare ägare till Örestads Plattsättning AB.

– Vi fortsätter vår tillväxtresa i enlighet med vår strategiska plan. Örestads Plattsättning är ett välskött bolag med en stark kundbas och deras företagskultur speglar våra värderingar inom koncernen väl. Tillsammans med befintliga bolag i Malmö/Lund-regionen skapas en stark lokal närvaro som gemensamt kan utveckla erbjudandet till kund och möjligheten till att skapa synergier inom koncernen växer. Golventreprenad Gruppen har som ambition att fortsätta växa med rätt företag och rätt personer, genom värdeskapande förvärv, avslutar Hans Förster, VD Golventreprenad Gruppen.