Nyheter

Byggföretagen: ”Låt de schyssta byggarna bygga”

”Med de stora investeringarna som inte minst Skellefteå står inför i oroliga omvärldstider är det viktigt att vi ser till så jobben går till de schyssta byggföretagen.”

Det skriver Johan Hallberg, regionchef Byggföretagen Norra Norrland och Christer Johansson, föreningsansvarig Byggföretagen Västerbotten i en debattartikel i Norran:

”2023 minskar Sveriges bygginvesteringar i bostäder, lokaler och anläggningar med nästan tio procent, enligt Byggföretagens konjunkturprognos. Inflation, ökade materialpriser och stigande räntor slår hårt mot både enskilda hushåll och företagen. Därför måste alla goda krafter hjälpas åt att överbrygga dessa utmanande tider.”

”För det första måste det offentliga Sverige fortsätta bygga. Behoven av fler vårdcentraler, förskolor, bostäder och vägarna däremellan finns fortfarande. Om befolkningstillväxten och kompetensförsörjningen skall kunna ske även i norr, krävs det att vi har en attraktiv och fungerande samhällsservice.”

Läs hela debattartikeln här:

https://norran.se/debatt/artikel/byggandet-minskar-trots-efterfragan-byggforetagen-vill-se-dessa-konkreta-atgarder/r93nq6xr

Foto: abakumada