Nyheter

Ryds Glas förvärvar i Östersund

Sveriges största glasmästeri växer ytterligare när bolaget förvärvar Glas & Portteknik Östersund AB som är verksamma i Östersund och Åre med omnejd. Glasmästeriet blir en del av Ryds Glas den 2 januari 2023 och förvärvet innebär att bolaget stärker sin position i Jämtland.

De senaste åren har Ryds Glas konsoliderat glasmästeribranschen och man har vuxit rejält. Numer består bolaget av cirka 600 medarbetare och 60 glasmästerier, från Ystad i söder till Luleå i norr – vilket gör Ryds Glas till Sveriges största glasmästeri. I januari växer bolaget ytterligare genom förvärvet av Glas & Portteknik Östersund AB och den redan befintliga positionen i Östersund med omnejd förstärks när medarbetare och kunder slås samman med Ryds Glas i Östersund.

– Trots turbulensen i vår omvärld är våra ambitioner och mål desamma – vi ska fördubbla vår omsättning till 2025. Nu när året börjar närma sig sitt slut kan jag konstatera att vi är en god bit på väg. Under 2022 har vi vuxit med över 200 miljoner kronor, både organiskt och med hjälp av förvärv. Med Glas & Portteknik i Östersund AB i familjen blir vi ännu starkare när vi nu utökar vårt redan befintliga glasmästeri i Östersund. Jag känner mig väldigt glad att kunna välkomna Glas & Portteknik och alla dess medarbetare till Ryds Glas, säger Roger Persson, VD på Ryds Glas.

Thomas Bäck, nuvarande ägare av Glas & Portteknik, började sin karriär inom Ryds Glas och ser bara fördelar med att bli en del av bolaget igen.

– Jag började i branschen som glasmästare på ett av Ryds Glas glasmästeri. Därför tycker jag att det känns väldigt spännande att återigen få bli en del av företaget som numer är Sveriges största glasmästeri. Jag, tillsammans med kollegorna, ser förvärvet som ett mycket gott betyg till oss. Med fördelarna som kommer med ett stort och nationellt bolag, i form av kunskap och resurser, får vi möjlighet att fortsätta serva våra lokala kunder – men nu med ännu bättre service, säger Thomas Bäck, nuvarande VD på Glas & Portteknik i Östersund AB.

Glasmästeriet i Östersund erbjuder samma typ av tjänster som bolagets övriga glasmästerier; service och reparationer, glasräcken, dörrar och fönster, inglasningar av balkong och uterum, inredningsglas samt entré och fasadpartier – självklart skräddarsytt efter kundens behov och önskemål.