Nyheter

Mölndal blir platsen för Würth Svenskas andra Megastore

Würth Svenska AB fortsätter sin butiksexpansion och öppnar bolagets andra Megastore, denna gång i Göteborg och närmare bestämt Mölndal. Würth Megastore kommer ligga i helt nybyggda lokaler centralt i Mölndal och inrymmer förutom ett brett produktsortiment även showroom, utbildnings- och demolokaler samt konferenslokaler.

Sedan några år tillbaka finns en Würth-butik i Mölndal, och med den goda kundtillströmningen och kundmixen i området så var det självklart att det var här Würths första Megastore i Göteborg skulle ligga. Jan Kahlin, chef för butikskedjan berättar om satsningen.

– Göteborg är Sveriges andra största stad och det är givet för oss att satsa här. Vi har redan idag många kunder i området som vi vill utveckla och förstärka. Vi har en stor butik i norra delarna (Backa) som är framgångsrik och nu får vi ett flaggskepp i södra delen av Göteborg där vi redan är etablerade. I samband med etableringen flyttar vi Mölndals befintliga butik tvärs över gatan till den nya lokalen.

Würth Megastore ligger centralt i Mölndal med ett bra läge nära E6 i en nybyggd lokal.

– Det känns oerhört bra att vi har haft möjlighet att forma lokalerna utifrån våra önskemål och att kunna erbjuda våra kunder en helt ny och fräsch anläggning. Vi vill att Würth Megastore ska bli en mötesplats för våra kunder. Hit kan man komma för att hitta rätt produkter, men även för utbildning och för att uppleva hur våra system- och servicelösningar kan hjälpa till att spara tid. Från vår sida så ger Würth Megastore oss möjlighet att utveckla relationerna med kunderna och hjälpa dem att få ännu bättre koll på sin totala ekonomi med hjälp av lösningar och koncept.

Jan Kahlin berättare vidare om sina visioner för Würth Megastore;

– Vårt mål är att hjälpa våra kunder att effektivisera sin hantering av förbrukningsmaterial. Tanken är att kunderna ska kunna besöka vårt showroom och få inspiration och kunskap kring hur de kan spara tid med hjälp av våra system och service. Några av de lösningar vi kommer att visa upp är våra digitala servicelösningar, lagersystem och paketerade koncept för den ambulerande hantverkaren.

– Vi har också kompetent personal på plats som givetvis kommer kunna hjälpa kunderna att hitta rätt produkter men som även kan visa hur vår service och våra system fungerar i praktiken.

Bygget av Würth Megastore pågår för fullt och planen är att megastore öppnar i april 2023. Jan Kahlin berättar om sina förväntningar;

– Med vår nya Megastore kan vi erbjuda kunderna ett bredare sortiment tillsammans med generösa transportlösningar från butiken och vi får en helt annan möjlighet att visa hur vi kan hjälpa till med tjänster och service. Jag känner mig jättestolt över att Würth gör den här satsningen och det känns väldigt bra, avslutar Jan Kahlin.