Nyheter

Enkla sätt att försköna din trädgård

Nu byter löven färg och luften är kylig och frisk. Att ta hand om sin trädgård är lite som att ta hand om sin själ. De flesta mår bra i sin trädgård där de njuter av färger och former. Nu känner många att det är dags att förnya sig.

Varför inte då ändra i trädgården så speglar ändringen det nya du söker.

Dekorera rabatter

Rabatter, vem älskar inte att gå mellan välskötta rabatter? Det är något speciellt med att rama in rabatter och få en stram kant för att låta blommorna sprida ut sig. Det finns många sorters kanter från låga stenar till massiva saker i trä. På Rabattkant finns flera olika sorter att se och några är riktigt intressanta.

Att tänka på är hur ska du röra dig i din trädgård, hur stor är den och vad vill du åstadkomma. Rama in ett träd, se mjuka kurvor längs gångstråk så alla blommor kan ses från olika håll. Med en flexibel kant kan du få det där lilla extra som just gör din trädgård till snackisen bland grannarna.

Hos Rabattkant finns enkla metall kanter för ett stramt utseende längs med altanen, de har speciella kanter mot sniglar för att sätta i yttre kanten at din trädgård. Runt barnens plats finns en palissad som kan vara en mur eller något annat i deras lek.

Har du en stor gräsmatta finns kanter som både ramar in och delar upp. Sätt en rund kant för att bygga upp en blomsteroas. Vill du ha en hängmatta och slippa klippa gräset kan den ramas in så gräset inte kan komma in. En odlingslåda för att få färska grönsaker ramas in så den blir lättskött och snigelfri. Finns en robotklippare så har Rabattkant fina små hus som skyddar den mot både regn och mot sol som kan överhetta batterierna.

Ovanliga trädgårdsdekorationer 

Vill du förändra trädgården finns andra och mer exklusiva saker, något som du kan se här. Det är rabattkanter som syns och är en del av utsmyckningen. En svart kant i grafit, ordentliga hörn som stadgar upp den höga kanten. När du anlägger en kant blir det inga dubbelkanter som böjer sig åt olika håll, här skjuts de in i varandra och ger snygga och stabila kanter. Använder du hörnet så kan du både får snygga kanter på stenaltanen eller mjuka upp kantens linje.

Med de smala rabattkanterna kan du bygga på höjden, en pyramid av blommor som stiger upp mot toppen. Det gör du med dessa kanter som byggs upp på jorden, lager efter lager. Ha du ett hörn i trädgården som är mest en fläck du inte vill se? Bygg en hörnkulle och sätt två stabila stolpar längst bak. Först bygger du upp en kulle mot hörnet. Rama in den med exklusiva rabattkanter och plantera blommor. Stolparna använder du för att hänga en grönskande vägg i två eller tre våningar av blomlådor. Inte nog med att det fula hörnet är borta, nu är det trädgårdens kronjuvel.

En vattenreservoar med dina egna händer

Blommor behöver vatten och med en regnvattensamlare kan du samla regnet och minska på dricksvattnet du annars använder. Vattnet kommer från stuprännorna och innebär en del på stupröret som leder vatten till en tunna istället för bort från tomten, så du kan spara vattnet. Tunnan kan grävas ned och utrustas med skydd mot att överfyllas. Då rinner vatten ut till blommorna som har en slang med hål i och det passar båda planterade växter och blomlådor. En typ av droppbevattning som ger vatten direkt åt rötterna. Med denna typ av anordning blir vinsten kännbar i både trädgården och plånboken. Reser du bort slipper du troligen att komma hem till en tråkig trädgård som ingen vattnat. Det sker ju automatiskt med en egen vattenreservoar.

Ny till trädgårdsodling 

Om du är nybörjare eller inte är van att forma din trädgård så är du I säkra händer. Med Rabattkant Small finns en tunn och lätt kant som du kan testa med. Varför inte börja med en blomlåda för att få en oas för dina blommor. En odlingslåda med lite grönsaker som skördas under sommaren. Tar du in båda kan säsongen förlängas. Med en växtlampa kan du ha grönsaker året om. Det finns så mycket du kan göra och med Rabattkant har en partner som har rätt saker för det. Visst kan du starta med en pallkrage men en ordentlig blomlåda kan ställas i rätt höjd så du slipper böja ryggen. Gör det enkelt och skönt för dig så både ögat och själen njuter av allt som växer.

Med den snillrika konstruktionen kan både vana och nya trädgårdsmästare börja rama in och få ordning på sina odlingar. Allt från att ha en snygg och stabil kant mellan gräs och stensättning till att bygga lager på lager med olika blommor eller starta enkelt med flyttbara blomlådor och odlingslådor.

Besök Rabattkant för inspiration och tips. Du kommer bli sugen att göra något själv och glatt överraskad om du gör det. Ha en skön tid i din trädgård.