Nyheter

Riksbyggens planer för kv Urmakaren i Ystad

På kv Urmakaren i Ystad planerar Riksbyggen för cirka 450 nya bostäder.

– Utvecklingen av kvarteret Urmakaren är ett av de största bostadsutvecklingsprojekten i Ystad just nu. Det blir ett rejält tillskott på bostadsmarknaden i Ystad och just nu befinner vi oss i en spännande fas, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Skåne.

Theodor Alexandris deltar och pressträffen och berättar om Riksbyggens kommande bostäder och tidsplanen framåt.

– Nya bostäder innebär också ökad rörlighet på bostadsmarknaden, särskilt med tanke på det stora antal seniorbostäder som Riksbyggen planerar att uppföra i Ystad, Theodor Alexandris.

Läs mer om:

Bonum Brf Urmakaren.

Hållbarhetsarbete i samarbete med Källan förskola & skola

Inom ramarna för samarbetet görs bland annat en stadsodling tillsammans med eleverna som också fått vara med och berätta om framtidens boende Hållbarhet är en viktig del genom Riksbyggens bostadsprojekt. Riksbyggen samarbetar med Källan förskola & skola som en del av det sociala- och miljömässig hållbarhetsarbetet.

– Eleverna har varit med och planterat och målat i den kommande stadsodlingen. De har också fått vara med beskriva sina tankar om hur de ser på framtidens boende. Vi har valt ut tre av FN:s globala hållbarhetsmål som utgångspunkt, säger Eva Hansson, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen har även startat ett samarbete med Ystad Gymnasium och elever som går Turismlinjen.