Nyheter

Spelen för dig med blick för byggen

Jobbar du inom någon gren av byggbranschen och har svårt att sluta tänka på arbetet även när du har stämplat ut för dagen? Då behöver du hitta en metod som hjälper dig att koppla bort jobbtänket. Att brinna för någonting är aldrig negativt, men vi behöver alla ta en paus då och då för att kunna återhämta oss och prestera på topp.

Faktum är att du kan avskärma dig från jobbet utan att behöva avskärma dig från din passion – och i det här fallet gör du det kanske enklast med spel som har byggteman av olika slag.

Mängder av alternativ till mobilen

Vill du rensa hjärnan en stund och samtidigt vistas i en inspirerande byggmiljö är digital spelunderhållning ett utmärkt alternativ – mycket på grund av att valmöjligheterna är så många. Till våra smartphones finns det exempelvis en stor mängd alternativ. Den kommersiella spelmarknaden är omåttligt populär och har du hittat den bästa casino bonusen finns det flertalet slots med byggteman som du kan utforska. Exempel på uppskattade slots inom kategorin är Jackpot Builders, Construction Cash och Demolition Squad, men det finns även många fler spel att upptäcka utöver dessa.

Föredrar du att inte spela om pengar är dina valmöjligheter ännu större. Dagens kraftfulla smartphones har banat väg för en rad imponerande och komplexa spel vid sidan om de enklare alternativen på appmarknaden. Välkända spelvarumärken som SimCity och Minecraft finns exempelvis till våra mobiler nuförtiden.

Just Minecraft och SimCity är två utmärkta spel som du kan testa på, men det finns också gott om andra storskaliga spel. Är det hela städer du vill bygga kan du förslagsvis ge spel som Megapolis, Designer City, 2020: My Country, Pocket City och Playground: Building Tycoon en chans. Är det däremot de mer konkreta aspekterna av byggande som du uppskattar kan du ta dig an spel som Construction Machines och Construction Simulator. I dem får du driva en byggarbetsplats med allt vad det innebär.

Ytterligare en spelkategorin som är väldigt populär inom genren, är den för brobyggande. Det finns en stor mängd spel av den typen och de är i många fall relativt simpla i sin speldesign, med ett fokus på problemlösning. Den här sortens spel är ett perfekt val för dig som inte vill ha något alltför storskaligt spel. Exempel på spel inom kategorin inkluderar Build a Bridge, Cargo Bridge, Railway Bridge: Puzzle Game och Bridge Builder Adventure.

Tv- och datorspelen som är värda att testa

Mobilen är perfekt att spela på när man är på språng, ligger på soffan eller föredrar att spela mer sporadiskt. Tycker du däremot om att fokusera fullt ut när du spelar kan det vara värt att överväga ett alternativ till din dator eller spelkonsol istället.

Bland titlarna som existerar till dessa plattformar är det i första hand stadsbyggarspelen som kan vara värda att kolla in. Det är spelen där du kan planera hela städer och försöka bygga upp civilisationer. Stadsbyggarspel är en mycket populär genre och det kommer ständigt ut nya titlar inom genren – vissa av dem gör avstamp i realism och nutiden, medan andra tar dig tillbaka i tiden och ytterligare några adderar fantasy- och sci-fi-element.

Några nyare spel som är nämnvärda är Terra Nil, Humankind, Industries of Titan och Endzone – A World Apart.

Kan du inte få nog av byggande i alla dess former, men ändå behöver en liten paus från verkligheten och vardagen, finns det med andra ord en stor mängd byggspel som du kan ta till för att fördriva tiden.