Nyheter

OrganoWood AB lanserar en helt ny produkt OrganoWood Nowa

OrganoWood AB arbetar kontinuerligt med att ta fram nya metoder för att skydda trä för utomhusbruk, på ett för vår miljö skonsamt sätt. Nu lanseras OrganoWood Nowa, en produkt som överträffar förväntningar gällande hållbarhet och prestanda, och dessutom utan att kompromissa med vårt miljötänk.

OrganoWood Nowa kanske ser ut som en vanlig bit trä, men den är modifierad genom krosslinkning av vedfibrerna som ger virket en hög motståndskraft mot röta. Detta har varit möjligt genom att använda avancerad prisbelönt kemi på hög nivå, vilken uppmärksammats genom de två senaste årens Nobelpris i kemi (2021 – ”för utveckling av asymmetrisk organokatalys” och 2022 – ”för utveckling av kllickkemi”).

OrganoWood Nowa är utvecklad av oss sedan 2015 och testad i fält och via accelererade tester sedan 2017. Under de senaste åren har Nowa genomgått en mängd olika tester där vi erhållit väldigt bra testresultat, bla Durability Class 1 enligt EN 113-2 samt klass 1 enligt EN 350 (natural durability), och det med 100% av provbitarna.