Nyheter

Metsä Wood DURAForm® formskivor med högkvalitativ komposityta för betongelement

För att uppnå ett sofistikerat resultat av högsta kvalitet inom betongkonstruktion spelar planeringen och kvaliteten på formsystemen en avgörande roll. Det beror på att de ger den gjutna betongen dess struktur. Metsä Wood har nu utökat sitt sortiment av formskivor med ett kostnadseffektivt och hållbart alternativ som heter Metsä Wood DURAForm: De kompositytbelagda björkplywoodskivorna är underhållsfria och kan användas upp till 200 gånger.

De ger särskilt släta ytor samtidigt som de överensstämmer med konceptet med en sluten kretsekonomi.

Formsystem är oumbärliga när det kommer till betongväggar. Formsättningssystem ger den gjutna betongen dess form, vilket möjliggör ett snabbt och ekonomiskt genomförande av ett projekt. Den nya Metsä Wood DURAForm formformspanellinjen har hög stabilitet och minskad deformation, trots sin reducerade vikt. De långvariga underhållsfria björkplywoodskivorna är mycket lätta att arbeta med och ger en extra slät betongfinish tack vare sin speciella yta.

Mångsidiga applikationsmöjligheter

Kvaliteten och bearbetningen av de använda formskivorna är en avgörande faktor för tillförlitliga och attraktiva resultat. Tillverkat av höghållfast björkplywood, ger materialet minimal avböjning, även vid stora spännvidder. Trots sin låga vikt uppvisar Metsä Wood DURAForm särskilt hög hållfasthet. Tack vare den speciella designen och strukturen möjliggör panelerna betydligt slankare och resursbesparande formkonstruktioner och enkel hantering på plats.

Långvarig betyder hållbar

Betongformning är kraftigt belastad vid användning på byggarbetsplatser. I detta sammanhang gör den hårda reptåliga kompositytan på Metsä Wood DURAForm-elementen enkel rengöring och senare återanvändning av panelerna. Den förbättrade sprickbeständigheten och minskade flisningen, även vid fastsättning med spik, bidrar till en genomgående hög ytkvalitet. Eftersom de kan återanvändas upp till 200 gånger har Metsä Wood DURAForm-panelerna visat sig vara särskilt resursvänliga utöver sin livscykel i linje med principerna för en hållbar cirkulär ekonomi.

– Att välja rätt formskivor är ofta en av de största svårigheterna man stöter på när man tillverkar en betongyta, speciellt när en slät finish av högsta kvalitet är ett mål, Metsä Wood DURAForm-skivorna av högsta kvalitet är superenkla att bearbeta och senare återanvända. Även om spik används för att fästa kan panelytorna enkelt återställas till originalskick, säger Marc Juste, VD på Müller Holzgroßhandel GmbH.

Ändå gör det senaste tillskottet till den högpresterande produktlinjen för formskivor från Metsä Wood intryck inte bara med sin grad av hållbarhet, utan också med sin höga kostnadseffektivitet. Metsä Wood DURAForm ger på så sätt systemformstillverkare, uthyrningsföretag av formsystem och användare en kännbar kostnadsfördel jämfört med andra formformspanelmaterial och garanterar släta betongytor i en lång rad applikationer på ett prisvärt sätt, inte bara i prestigefyllda arkitektoniska projekt.