Nyheter

Så fungerar en stentvätt

En fin uppfart till huset är något de flesta prioriterar. Det skapar ett fint och välkomnande intryck till ditt hem. Att underhålla uppfarten är dock något som enkelt glöms bort. Under åren fastnar mossa på stenplattorna och ogräs börjar växa sig fram.

Ibland blir man hemmablind av att förändringen sakta men säkert växer fram. Det är ett perfekt tillfälle att investera i en stentvätt ifall din uppfart är smutsig och fylld med ogräs.

Vad är en stentvätt?

Stentvätt är en process som används för att rengöra dina stenplattor på uppfarten. Att använda högtryckstvätt för att rena din uppfart är inte optimalt eftersom det kan förstöra stenplattorna. Med professionell hjälp får du istället rätt utrustning som på ett skonsamt sätt utför stentvätten. Då får du bort alltifrån ogräs, mossa, alger och lav från dina stenplattor.

Hur fungerar processen?

Vanligtvis startar processen med en utvärdering gällande vad som ska uppnås på uppfarten och hur de tillvägagångssättet kommer se ut. En gratis provtvätt kan vara ett sätt för dig att veta ifall det är värt för dig att investera i en stentvätt. På så vis har du inget att förlora och du kan även bestämma dig för att utföra stentvätten men på ett senare tillfälle. Sedan är det bra att se till att det företag du väljer erbjuder den bästa servicen för just din uppfart. Efter att stentvätten utförs så är det bra att även desinficera och impregnera stenplattorna för att skapa bra förutsättningar för att bibehålla en fin uppfart. Du kan även välja att använda fogsand som du borstar mellan plattorna. Fogsanden är ett ytterligare sätt att förhindra att ogräs växer upp. Slutligen finns det företag som städar fasaden, fönster osv. ifall det skulle ha blivit smutsigt på grund av stentvätten.

Varför behövs en stentvätt?

Den självklara anledningen till att investera i en stentvätt är den estetiska. Det ser helt enkelt mycket finare ut att ha stenplattor som är rena och utan ogräs. Du blir gladare när du kommer hem och ser en fin uppfart till ditt hus. Men det finns även en praktisk anledning till att du bör rusta upp din uppfart. När ogräs börjar växa mellan plattorna kan de börja flytta på sig och skapa obalans på uppfarten. Det kan skada stenplattorna och även dig själv ifall du skulle snubbla på en uppstickande stenplatta. Ifall det växer mycket mossa på uppfarten kan det också leda till att du får det svårare att ta dig fram på stenplattorna om de exempelvis blivit hala.