Nyheter

Bergendahls El Syd expanderar – rekryterar chef från bygg- och anläggningsbranschen

Bergendahls El Gruppens verksamhet i Helsingborg har expanderat kraftigt under de tre senaste åren med en ökad omsättning på 200 %. Under det kommande året breddar bolaget sitt erbjudande och stärker sin verksamhet på servicesidan med den nya servicechefen Sara Gamst i spetsen.

Bergendahls El Gruppen är en totalleverantör inom el- och säkerhetsteknik med bas i Göteborg. Med ett brett erbjudande inom elteknik- och säkerhetsområdet är målet att fortsätta stärka kunderbjudandet. I Helsingborg finner sig Bergendahls El Syd i en expansiv fas där man nu fokuserar på att stärka sin serviceenhet.

Den nya servicechefen Sara Gamst har erfarenhet från en rad olika branscher. Bland annat inom teknisk sälj och senast som entreprenadingenjör på Peab. En sådan bakgrund är kanske inte typisk för en servicechef i elbranschen, men det var en stark personlighet som fångade intresset hos Bergendahls El Syds VD Pierre Rundwall.

– Vi hade en tanke om vilken typ av profil vi letade efter när vi gick in i rekryteringsprocessen, men efter att vi träffat Sara tänkte vi om. Hon kommer in och är nytänkande, bra på att kommunicera och har fokus på att utveckla gruppen och för oss väger det tyngre än erfarenhet inom branschen, säger Pierre.

Sara kommer att lägga större fokus på utveckling av serviceenheten genom ett nära ledarskap gentemot elektriker och en stark relation till kunder.

– För mig är det viktigt att jobba med människor med lika värderingar och jag märkte snabbt att Bergendahls Els matchade mina. Det känns som att komma hem,” säger Sara Gamst, servicechef på Bergendahls El Syd.