Nyheter

Black Friday är en av årets största shoppingdagar

Det är en dag då butiker erbjuder stora rabatter på varor och folk flockas till butikerna på jakt efter de bästa erbjudandena. Om du planerar att handla på Black Friday finns det några saker du kan göra för att se till att du får de bästa erbjudandena. Börja först med din research tidigt.

Vad är Black Friday?

I USA är Black Friday dagen efter Thanksgiving. Det är en hektisk shoppingdag och många butiker erbjuder speciella rabatter. Vissa människor slår läger framför butiker för att vara först med att få de bästa erbjudandena.

Black Friday fick sitt namn i Philadelphia på 1960-talet. Polisen använde termen för att beskriva den tunga trafiken och trängseln för fotgängare som inträffade dagen efter Thanksgiving. Begreppet slog fast och nu används det över hela landet.

Black Friday är en bra dag för att hitta erbjudanden på julklappar. Många butiker erbjuder doorbuster-erbjudanden och andra rabatter. Om du planerar att handla på Black Friday är det viktigt att planera i förväg och veta vad du vill köpa. Du kan också spara pengar genom att handla online eller i outletbutiker.

Historien om Black Friday

Idag är Black Friday en av årets största shoppingdagar. Det är en dag då folk ställer upp i butiker tidigt på morgonen för att få tag på de bästa erbjudandena. Men var kom Black Friday ifrån?

Termen ”Black Friday” användes för första gången 1869. Den användes inte för att beskriva en shoppingdag, utan den användes snarare för att beskriva finanskrisen som inträffade den 24 september 1869. Den dagen försökte två spekulanter göra ett hörn. guldmarknaden och de misslyckades, vilket orsakade en krasch. Termen ”Black Friday” myntades på grund av det svarta bläcket som användes för att registrera alla förluster i people’sLedgers.

Första gången ”Black Friday” användes för att beskriva en shoppingdag var 1961.

Tips för shopping på Black Friday

Black Friday är den mest hektiska shoppingdagen på året och det kan vara överväldigande. Här är några tips som hjälper dig att få ut det mesta av Black Friday-shopping inför Black Friday Sverige 2022:

1. Gör en lista över vad du behöver eller vill ha innan du går och handlar. Detta hjälper dig att hålla fokus och inte köpa saker du inte behöver.

2. Jämför priser online innan du ger dig ut till butikerna. På så sätt vet du om butikens Black Friday-deal verkligen är en bra affär eller inte.

3. Var inte rädd för att gå ifrån en affär om det inte är vad du ville ha eller om priset inte är så bra som du trodde att det skulle vara. Det kommer att finnas andra erbjudanden, så nöj dig inte med något som inte är perfekt.

4. Se till att du tar med dig tillräckligt med pengar. Black Friday är en bra tid att köpa, men det är också en bra tid att spendera. Glöm inte att du också vill äta och dricka när du shoppar.

5. Var inte rädd för att ställa frågor. Säljare finns där för att hjälpa dig, och om du inte vet något om vad det är du köper, var inte rädd för att fråga.

6. Undvik folkmassorna genom att handla online eller tidigt på morgonen.

Happy smart shopping!