Nyheter

Arbetsmiljö- och säkerhetsveckan 2022

Skövdeverksamheten för Skeppsviken Bygg rundade av den årliga arbetsmiljö- och säkerhetsveckan med ett besök på Arlanda Säkerhetspark. En skyddskommité om 17 deltagare lotsades under dagen runt säkerhetsparkens stationer, vilka bland annat innehöll praktisk tillämpning av taksäkerhet, andningsmask och säker inlastning på våningsplan. 

Säkerhetsparken är en av medlemsföretag och organisationer i branschen framtagen anläggning där verksamma i branschen ges möjlighet att i grupp praktisera säkerhet, för att sedan reflektera kring beteenden och attityder kring säkerhet på byggarbetsplatsen.

”Riskuppfattning är individuell. Vi påverkas av erfarenheter. Genom att reflektera över beteenden i uppbyggda stationer och scenarion skapar man en god insikt över det egna beteendet. I grupp tränar vi upp vår helhetssyn, självinsikt och förmåga att lösa problem, samarbeta och övertyga andra. – Branschens säkerhetspark.

Den praktiska tillämpningen vid säkerhetsparken gav nyttig input till Skeppsvikens skyddskommitté vid efterföljande arbetsmiljö- och säkerhetsdiskussioner. Under hösten formas insikterna från veckan till konkreta mål att arbeta mot för att bli ännu bättre tillsammans.

Arbetsmiljö- och säkerhetsveckan, i år med tema psykosocial arbetsmiljö, präglas aktivt av att vi reflekterar, diskuterar, bidrar och förhoppningsvis förflyttar oss framåt. Samtliga anställda svarar under veckan dessutom på enkät om trivsel i företaget, vilken ligger till grund för fortsatt utvärdering och målsättningsarbete.

– Vi vill uppmärksamma våra friskfaktorer i företaget och bli bättre tillsammans, säger Eva-Karin Lennartsson, KMA-ansvarig vid Skeppsviken Bygg i Skövde AB.