Nyheter

Beijer Byggmaterials Branschrapport Q3 – marknads- och prisutveckling för byggmaterial

Beijer Byggmaterial ger regelbundet ut en rapport som beskriver marknadsläge och prisutveckling på byggmaterial. Den ges ut i fyra utgåvor per år och publiceras kvartalsvis.

Just nu är det en delad marknadssituation där branschen står inför fallande priser i råvarudrivna kategorier samtidigt som man ser stigande energipriser.

I rapporten summerar Peter Sjöström, inköpsdirektör på Beijer Byggmaterial den generella marknadssituationen tillsammans med detaljerad information och prognoser gällande våra större kategorier.

Klicka:

HÄR för att läsa rapporten i sin helhet.

De fallande priser man nu ser på ett antal varugrupper, samtliga kopplade till fallande råvarukostnader, är en direkt följd av minskad global efterfråga. Även priserna i de mer förädlade kategorierna som limträ, listverk, cellplast etc. visar en nedåtgående trend, om än små justeringar.

På andra sidan finnas en situation i Centraleuropa där den tyska regeringen nu inför en mängd åtgärder och regler som påverkar både tillgänglighet och pris, primärt på gas, vilket kommer att ge effekter på en mängd varugrupper som exempelvis gips, isolering, tegel, kakel etc. – varor som har en stor energiandel i sin kostnadsmassa.

Klicka här för att komma till:

Beijer Byggmaterials Branschrapport Q3, Marknads- och prisutveckling för byggmaterial