Nyheter

Cembrit och EgnellAllard lanserar ny mönsterkollektion för fasad och inredning

Under Stockholm Design Week 5-11 september lanserar materialtillverkaren Cembrit och designstudion EgnellAllard en ny mönsterkollektion som tänjer på gränserna för fasad- och inredningsarkitektur.

– Det började helt enkelt med att vi förälskade oss i fibercementskivornas materialuttryck och vi blev särskilt inspirerade av den nya fasadskivan Cembrit Patina Signature där mönster skapas genom att kombinera två ytstrukturer, berättar Helena Allard, inredningsdesigner och arkitekt på EgnellAllard.

Fyra specialdesignade mönsterserier, som kan kombineras på olika sätt, har tagits fram för Cembrit Patina Signature:

1. Abstract – organiskt rytmiskt mönster
2. Zig Zag – grafiskt skarpt mönster
3. Repeat – ornamentaliskt dekorativt upprepat mönster
4. Chevron – klassiskt stilrent fiskbensmönster som skapar riktning.

– Cembrits fibercementskivor används vanligtvis inte inom inredning, men det är ett hårt, tåligt och vackert material som egentligen har många användningsområden. Cembrit Patina Signature erbjuder dessutom möjligheter att leka med olika strukturer och mönster. Vår kollektion skulle exempelvis passa på väggar som ska vara både dekorativa och tåliga, säger Helena Allard.

–Det finns en trend i samhället där ute och inne, möbler, inredning och arkitektur smälter samman på ett nästan sömlöst sätt. Textila och ornamenterade mönster börjar synas allt oftare på fasaderna och intresset för individuella uttryck ökar. Den här kollektionen är ett resultat av detta och det är roligt att vi tillsammans med formstarka designbyrån EgnellAllard kan inspirera till nya spännande designmöjligheter för inredare och arkitekter , säger Anna Ranow, marknadsansvarig på Cembrit.

Mönsterkollektionen visas även upp i Studio B3 tisdag kväll den 6 september.

Foto: Bara Bild