Nyheter

Den icke-hängande stockstrukturen har revolutionerat traditionell stockkonstruktion

Den icke-hängande timmerkonstruktionen som utvecklats under det senaste decenniet har revolutionerat traditionell timmerkonstruktion. Finska företaget Rakennustoimisto Laamo har erfarenhet av byggande av timmerfastigheter. Laamos första timmerplats var Vehmaan Log School.

Dörrarna till Vehmaas nya skola öppnade för elever och lärare i augusti 2019.

Laamos andra timmerplats var Kaarinas Castellum.

Två radhus och två parhus byggdes i Rauhilinna. De boende kunde flytta in i sina underbara timmerhus i juni 2022. Det fanns totalt ca 250m3 stockar och stockpaneler. Det är bra att bo och andas i Castellum, eftersom naturen är nära och hemmet skyddas av en välbekant och trygg, uråldrig och tålig stock.

Laamos nästa stockmål är Raisios Linnunlaulu, som är under uppbyggnad.

Linnulaulu kombinerar modernt småhusboende i ett traditionellt, lugnt område med goda kommunikationer till tjänster i Raisio, Nådendal och Åbo. Linnunlaulus timmerradhus byggs i Kaanas bostadsområde Raisio. Kaanaa är ett lugnt, traditionellt område med små hus där du kan bo nära naturen. Linnulaulus grå timmerväggar passar vackert in i sina gröna omgivningar och skapar ett skyddat bo för hela familjen.

Ett hälsosamt och säkert val

En stock är ett hälsosamt och säkert val för att leva. Stocken har en positiv effekt på boendemiljön. Det är bättre att andas och bo i ett timmerhus. Vi gick för att intervjua lärare och elever på Vehmaa timmerskola efter att den nya skolan var klar: ”Märker du skillnad i kvaliteten på inomhusluften? – Du kan se det, definitivt! Det är en enorm skillnad i luftkvalitet jämfört med förr i tiden, och även om vi har varit här ett tag så är vi fortfarande uppmärksamma. Eleverna har också nämnt det.

Hög teknisk kvalitet

tterväggen av stockar är byggd helt av ett material. En solid stockvägg gjord av ett material är säker och det finns inga risker under konstruktionen. Trä är ett hälsosamt material och det fungerar på egen hand, och det behöver varken ullisolering eller plast. En hängfri stock limmas av trälameller på så sätt att lamellens ådring i mitten av stockens tvärsnitt ligger i stockens vertikala riktning, vilket gör stockväggen praktiskt taget lika sjunkbeständig. som en vanlig träramsvägg. Den hängfria stocken och den avancerade stockfogningstekniken gör att timmerbyggnader får ett modernt utseende och hög teknisk kvalitet.

Timmerkonstruktion Rakennustoimisto Laamo Oy Rakentaminement Arjasmaa Yhtiöt Oy Timmerskola