Nyheter

Latour förvärvar ABC Ventilationsprodukter

Investment AB Latour har, genom sitt helägda dotterbolag Swegon Group AB, tecknat avtal om att förvärva ABC Ventilationsprodukter. Bolaget grundades 1976 och har 90 anställda med huvudkontor och produktion i Borås och en nettoförsäljning som uppgår till cirka 140 Mkr.

– Vi har haft ett nära samarbete med ABC Ventilationsprodukter under många år och det är därför extra glädjande att bolaget nu blir en del av Swegon-familjen. ABC Ventilationsprodukter blir ett värdefullt tillskott i vårt erbjudande av kompletta inomhusklimatsystem som ytterligare kommer att stärka vår position på marknaden, säger Andreas Örje Wellstam, VD Swegon Group.

Genom förvärvet stärker Swegon ytterligare sin position som en av de ledande aktörerna inom ventilationsprodukter i Norden. ABC Ventilationsprodukter kompletterar Swegons befintliga produktportfölj genom att bredda produktutbudet till att även inkludera takhuvar, ventilationsgaller, spjäll och brandskyddsprodukter. Dessutom har bolaget ett tydligt fokus på klimatsmarta och energieffektiva produkter.

– Vi kan med glädje se hur vårt långa samarbete, där vi har liknande värderingar och ett fokus på långsiktighet, nu går in i nästa fas där vi efter stora investeringar i vår produktion och utveckling får möjlighet att accelerera vår affär, säger Ingemar Carlsson, grundare av ABC Ventilationsprodukter.