Nyheter

Wavin satsar för framtiden och rustar upp med två nya säljare inom VVS

För att stärka närvaron på den svenska marknaden har leverantören inom VA- och VVS-sektorn –  Wavin, valt att anställa två rutinerade säljare: Richard Schöniger och Patrik Malmström. Båda kommer att arbeta mot installatörer, konsulter och grossister för att få ut kunskap om företagets innovativa lösningar samt svara på branschens frågor om allt från ljud- och brandkrav, till arbetsmiljö och hållbarhet.

Det globala företaget Wavin har levererat lösningar inom bygg- och infrastruktur till svenska kunder i över 60 år. Detta tack vare ett team av engagerade medarbetare, som nu får sällskap av två nya säljare – Richard Schöniger och Patrik Malmström.

Både Richard och Patrik kommer in med mycket driv och hög expertis, och kommer att arbeta mot olika kundsegment inom VVS för att sprida kunskap om branschens utmaningar och Wavins fördelar.

Större krav på ljud och brand

Richard Schöniger är utbildad VVS-montör och har under sin karriär jobbat som VVS-montör, resande säljare hos en VVS-grossist samt som VVS-säljare mot hustillverkare och industriell tillverkning. Nu har han tagit plats hos Wavin som distriktsansvarig VVS-säljare i Syd.

– Jag har jobbat nära Wavin även tidigare i min karriär och har alltid tyckt att produkterna är fantastiska. Tack vare min erfarenhet har jag stor förståelse för hur det är att både installera och sälja olika VVS-lösningar. Därför är det kul att jag nu får använda min kunskap till att informera om varför våra lösningar är bra på så många olika sätt, berättar Richard Schöniger och fortsätter:

– Sedan ställs det stora krav på oss som säljare. Det finns en kunskapslucka i branschen som jag gärna vill täppa igen, nämligen hur man möter ljud- och brandkrav satta på inomhusavlopp. Det har inte varit prioriterat tidigare, men nu ställs det högre krav från besiktningsmän och därför är det viktigt för oss som säljare att nå ut med den kunskapen på ett bra och tydligt sätt. Att man sedan har ett sortiment som Wavins med sig i portföljen är självklart en stor bonus.

Lyssna på branschen

Patrik Malmström har tidigare jobbat inom såväl finans som försäljning, bland annat som säljare på både Danfoss, Henco och ReTherm Kruge. Hos Wavin har han nu trätt in i rollen som distriktsansvarig VVS-säljare i Väst. Patrik Malmström berättar:

– Det som lockade mig med Wavin var att jag får möjligheten att än en gång sälja via grossister och det är något som jag alltid tyckt är kul. Man skapar mycket kontakter på det sättet, vilket jag gillar. Dessutom ser jag fram emot att få jobba på ett marknadsledande bolag som erbjuder både en stabil grund att stå på och utvecklingsmöjligheter.

Han avslutar:

– Viktigast i min roll är att alltid hålla öron och ögon öppna. Man måste lyssna på branschen och se vad kunderna gör och vad de vill. Dessutom måste man hålla sig uppdaterad gällande nya krav, lagar, hållbarhetsregler och annat som våra kunder bör veta om. Vi som säljare måste vara den kunskapskällan, och med det kunna bygga upp relationer som lutar sig tillbaka på vår expertis. Denna bransch är uppbyggd på att skapa långsiktigt förtroende och det är något som jag både tycker om och är duktig på. Jag ser fram emot att få vara med och leda Wavin framåt och nå ännu fler framgångar.