Nyheter

Beijer Växjö bygger nytt toppmodernt byggvaruhus

Beijer Byggmaterial satsar vidare i Östra Götaland genom etableringen av ett nytt toppmodernt byggvaruhus intill det attraktiva handels- och köpcentret Grand Samarkand i Växjö.

Rivningen av det gamla charkuteriet på tomten är påbörjad och i oktober 2022 börjar byggnationen av de nya, toppmoderna lokalerna för Beijer Växjö. Byggvaruhuset beräknas stå klart för öppning under Februari 2024.

Ometableringen är efterlängtad och Beijer satsar stort på ett förbättrat kundflöde och disposition genom att bland annat separera ytan för logistik och godsmottagning från en tillhörhörande drive-in. Kunderna kommer att mötas av ett välsorterat och toppmodernt byggvaruhus med effektivt flöde – allt för en snabb och smidig handel med service & kunskap i världsklass.

– Vi har i tre års tid letat efter en passande tomt för en ometablering och har äntligen hittat rätt. Mitt fokus har hela tiden varit läget. Ett bättre läge för ett byggvaruhus hittar man inte i Växjö, säger Patrik Sunnegårdh, Filialchef Beijer Växjö.

Omlokaliseringen kommer att innebära en butiksyta på närmare 2 000 kvadratmeter och en välplanerad drive-in om 3 000 kvm, som tillsammans med närheten till det etablerade handelscentret kommer förbättra tillgängligheten för hämtande kunder.

Det nya byggvaruhuset satsar stort på att bli en bättre helhetsleverantör genom kategoriexpansion samt utökning av befintligt sortiment som exempelvis personligt skydd och arbetskläder. Likaså tjänsteerbjudandet av bygglogistik kommer att utökas avsevärt.

– Att vi äntligen hittat rätt plats som tillåter vår verksamhet att fortsätta växa bekräftas från kunder, leverantörer och personal. Vi har en fantastisk tillväxt i ryggen och genom att flytta in i toppmoderna lokaler kan vi attrahera nya kunder och fortsätta utveckla vårt kunderbjudande samt vara en konkurrenskraftig helhetsleverantör. På Beijer har vi kunden i fokus och när vi nu ser en ökad efterfrågan för bygglogistik blir vår gamla kostym för liten. Omlokaliseringen blir då ett naturligt steg för att möta kunden, avslutar Patrik.

Det nya byggvaruhuset kommer innebära ett stort lyft för medarbetarna och på sikt kommer det innebära en ökad personalstyrka.