Nyheter

Ny 360°-teknologi från Dalux skapar snabb och exakt monitorering i byggbranschen

Mjukvaruföretaget Dalux släpper ’Google Street View’-funktion till byggarbetsplatsen. Enligt Bravida kommer lösningen att spara tid i projekt: ”Nu kan vi automatisera processer som annars är tidskrävande.”

Byggtechföretaget Dalux släpper digitala verktyget SiteWalk; en ’reality capture’-teknologi som skapar visuell dokumentation för byggbranschen. SiteWalk är en utökning av företagets samlade digitala verktygslåda för styrning av byggarbetsplatser, Dalux Field.

Med SiteWalk kan medarbetarna på plats samla in foton av framdriften i projektet genom att ta en promenad på byggarbetsplatsen med en 360°-videokamera monterad på hjälmen.

Den digitala lösningen identifierar promenadens rutt och konverterar samtidigt inspelningarna till ett antal detaljerade 360°-bilder som kopplas till den digitala ritningen eller projektets 3D-modell. Efter några minuter är den virtuella promenaden tillgänglig för alla projektmedarbetare via deras Dalux-app.

Bravida: Fördel att ha alla digitala verktyg i samma låda

Dalux är först med att erbjuda ’reality capture’-teknologi som en del av en samlad digital lösning till styrning av byggarbetsplatsen. Enligt Zofia Lassen från installationsföretaget Bravida ger det en bättre överblick för projektets samarbetspartner när alla funktioner samlas i samma app.

– På Bravida ser vi mycket fram emot att få använda SiteWalk i våra projekt. Dalux är vårt standardverktyg för kvalitetssäkring i produktion och vi försöker samla så många processer som möjligt i Dalux då det underlättar att ha alla funktioner på ett ställe, säger Zofia Lassen som är verksamhetsutvecklare på Bravida.

Byggbranschen sparar tid med ’reality capture’

Bravida ser fram emot att implementera SiteWalk och förutser att mjukvaran kommer frigöra tid och öka effektiviteten på byggarbetsplatsen.

– Med SiteWalk kommer vi kunna automatisera moment som annars är ganska tidskrävande; till exempel framdriftsdokumentation. Vi ser även stora möjligheter inom planering inför utbyte av befintliga installationer där SiteWalk kommer underlätta planeringen mycket, förklarar Zofia Lassen från Bravida.

SiteWalk är tillgänglig som en del av den digitala lösningen för styrning av byggarbetsplatsen, Dalux Field Pro. Se www.dalux.com/sitewalk för mer information om SiteWalk.

SiteWalk: funktioner och fördelar:

Skapar visuell 360°-dokumentation i byggprojekt som del av en samlad digital lösning till styrning av byggarbetsplatsen.

Sparar tid inom kvalitetskontroll.

Ansikten görs automatiskt oskarpa på bild av integritetshänsyn

Är enkel att implementera: Använd en kompatibel 360°-videokamera, montera den på hjälmen och ta en promenad på byggarbetsplatsen.