Nyheter

MagiCAD Group lanserar nya intelligenta verktyg för el- och VVS-projektering

MagiCAD Group har lanserat MagiCAD 2023 för Revit och AutoCAD. Den nya versionen introducerar en mängd nya intelligenta verktyg för el- och VVS-projektering. MagiCAD 2023 har stöd för Microsoft Windows 11.

MagiCAD 2023 för Revit och AutoCAD tar ytterligare ett steg framåt inom intelligent användning av data för innovativ el- och VVS-projektering som bidrar till att förbättra effektiviteten och kvaliteten i projekteringsarbetet.

MagiCAD 2023 för Revit gör det möjligt för VVS-projektörer att utföra beräkningar över flera modellfiler med en ny funktion för kopplingsnoder mellan modeller. På så vis underlättas ventilationsprojektering i storskaliga projekt där byggnaden har delats upp i separata modellfiler för olika sektioner. I den nya MagiCAD-versionen har också dataanvändningen utvecklats ytterligare för installationsprojekteringen med ett nytt intelligent verktyg för utrymmesbaserat val och installation av ventilationsdon. Elprojektörer kommer att kunna dra nytta av en helt ny detaljnivå i kabelplaneringen med hjälp av nya funktioner som ger möjlighet att utvärdera kabelstegars fyllnadsgrad och förhandsgranska den föreslagna kabellayouten.

MagiCAD 2023 för AutoCAD introducerar nya funktioner inom alla el- och VVS-discipliner för effektivt projekteringsarbete med hög kvalitet. Nya termostatiska centralblandare möjliggör projektering av kompletta och detaljerade tappvattensystem från varmvattenberedningen till sista duschmunstycket och möjligheten att skapa generiska brunnar gör det möjligt för projektörer att skapa komplexa avlopps- och dagvattensystem. Elprojekteringen har också blivit enklare genom att man nu enkelt kan linjera kanalisation läggs en vägg eller annan konstruktion.

Mer information om de nya funktionerna i MagiCAD 2023 finns på MagiCADs hemsida:

www.magicad.se