Nyheter

Ny affärsområdeschef för Hammerglass Fastighet

Efter två veckor på sitt nya uppdrag har Jonas Reuterberg redan sin uppfattning om Hammerglass klar för sig: Vi säljer inte glaslösningar eller fönster, vi säljer samhällssäkerhet”.

Hammerglass Fastighet har levererat säkra fönsterlösningar sedan 1993, alltid med målet att minska glaskross och kostnader kring glaskross i samhället. Företaget är ensamma om att ha utvecklat ett isolerglas med okrossbara egenskaper som de lämnar 5 års full garanti på och bland kunderna finns alltifrån skolor, butiksägare och privatpersoner till högriskverksamheter som Polisen och SiS-boenden.

– Vi har ju tyvärr en uppåtgående trend kring vandalisering i samhället och vi ser att behovet och intresset för Hammerglass produkter ökar. Jag tror personligen att samhällssäkerhet kommer att vara en av de hetaste frågorna i det kommande valet, både på lokalnivå och riksnivå. Jag har mycket att erbjuda med min långa bakgrund som säljare kring olika komplexa lösningar och min erfarenhet av att jobba gentemot den offentliga sektorn kommer vara en fördel i uppdraget för Hammerglass.

Lockades av miljöfaktorn

Hammerglass unika hållbarhet genererar ett positivt livscykelkostnadsperspektiv, något som lockade Jonas Reuterberg.

– Det här är ju en faktor som blir allt viktigare och som ingen kan blunda för längre, vi måste investera i hållbara, långsiktiga lösningar. Hammerglass imponerar med sina långa garantitider, sina certifikat och sin innovationsanda. Här finns ju till och med en okrossbar busskur i produktportföljen! Att vi nyligen blivit medlemmar i Stiftelsen Tryggare Sverige ser jag också som ett kvitto på framtidstänket. Jag ser fram emot att bistå framför allt skolor med råd kring säkerhetsanalyser, det är ju en arena där kommunerna har stora krav på sig att skapa trivsel och ordning. Hela och trygga skolor bidrar till nyinflyttning. 

Hur ser du på den närmsta framtiden?

– Jag har hoppat på ett företagståg som går ganska fort framåt och det är en resa som jag känner mig väldigt nyfiken på och som jag vill vara med och bidra till. Det är spännande att Hammerglass har sin produktion och sitt huvudkontor i lilla Förslöv och värnar om de mindre lokala kunderna, men också etablerar sig med full kraft globalt. Jag tror att en viktig pusselbit framåt är att lyssna till både ”gammal och ny” kunskap kring säkerhet, vi lite mer erfarna och äldre har stor nytta av att bjuda in till exempel nyutexaminerade arkitekter och byggare och samtala om trygga, smarta skalskydd tillsammans. Här finns mängder med möjligheter till utveckling och synergieffekter.