Nyheter

Abab väljer Würth som helhetsleverantör till sitt projekt på Northvolt

Würth tecknar samarbetsavtal med Abab. Avtalet trädde i kraft Q2 2022 och sträcker sig 2+2 år framåt.

Abab är att av Nordens ledande företag på byggnadsställningar, väderskyddslösningar och temporära konstruktioner mot industrisidan. De har signerat ett avtal med Northvolt på 2+2 år där de valt Würth som helhetsleverantör.

Kaj Vikhammar är Regional Account Manager på Würth och berättar mer om vad samarbetsavtalet innebär.

– ABAB är sedan tidigare kund hos Würth och nu har de valt oss som helhetsleverantör till deras depå på Northvolt. De har fastnat för att vi har moderna och bra logisitklösningar, stabila leveranser och en hög servicenivå. Till det här projektet kommer vi att leverera allt förbrukningsmaterial som t.ex. infästning, personligt skydd, verktyg och maskiner.

Würth har sedan tidigare varit leverantör till andra projekt som Abab jobbat med. Tom Lund är logistikchef på Abab och berättar om bakgrunden till att de valde Würth.

– I ett såna här stora projekt är leveranssäkerheten oerhört viktig och vi har sedan tidigare erfarenhet av Würth och vet att de kan leva upp till våra krav. Würth har serviceinriktade och duktiga Account Managers vilket gör att vi inte behöver lägga tid på att planera inköp. Würth löser det åt oss.

På projektet på Northvolt kommer Würth att ställa upp ORSYtainers, containrar som fylls upp med det förbrukningsmaterial som behövs för Ababs personal. Tillsammans kommer Würth och Abab överens och min- och maxlager och Würths Account Managers ser till så att Abab aldrig behöver vara utan de förbrukningsmaterial de behöver.

– Det känns riktigt bra att ha skrivit det här avtalet med Würth. Tack vare Würths storlek så kan de hjälpa oss med det mesta. Jag har stort förtroende för Würth och på att det kommer att bli ett bra samarbete, avslutar Tom Lund.

Würths Regional Account Manager Kaj Vikhammar instämmer med Tom:

– Det betyder otroligt mycket för Würth att Abab valt oss som leverantör i det här projektet. De är ett av de större ställningsföretagen och att de väljer oss är väldigt positivt. Jag vill ge stort beröm till våra Account Managers som tidigare gjort ett bra jobb med kunden, det här avtalet är ett kvitto på att vi gjort ett bra jobb. Det är väldigt roligt att få vara med på ett hörn i ett sånt här stort projekt. Vi levererar en helhetslösning och jag tror att det kommer att bli jättebra.