Nyheter

SkyMap tar steget in i Finland

Bygg-techföretaget SkyMap implementerar finska koordinatsystem och öppnar därmed upp SkyMap Portal för bygg- och fastighetsbranschen i Finland. SkyMap är sedan tidigare etablerat i Sverige och håller på att få fäste i Norge med ett flertal aktiva projekt så satsningen är ett led i att fortsätta utbredningen i Norden.

– Finland ligger långt fram i digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen och är därför ett naturligt nästa steg för oss. Dessutom kan vi genom vår samarbetspartner Exact, som är en av de flitigaste användarna av SkyMap i Sverige och Norge, ta det första steget in i Finland innan vi breddar oss till fler kunder, säger SkyMaps grundare och VD Jon Bengtsson.

Parallellt med implementationen i Finland har plattformen förberetts för att kunna hantera fler koordinatsystem. Inom kort inleds kundtester på projekt runt om i världen.

– Vårt långsiktiga mål är att finnas där våra kunder är och successivt följa med till de länder och områden där de är verksamma. Med den här insatsen gör vi det möjligt och kan satsa där kunderna behöver oss mest, säger Jon Bengtsson.

Genom att implementera ett lands koordinatsystem blir det möjligt att molnprocessera, dvs konvertera drönarbilder till en georefererad digital kopia av till exempel en byggsajt med markmodell, punktmoln och ortofoto. Detta är en förutsättning för att kunna använda och få full nytta av SkyMaps verktyg.