Nyheter

Sparc Group förvärvar Westerlins Automation AB

Sparc Group fortsätter att växa och förvärvar sittt trettioförsta bolag sedan starten 2021. Förvärvet innebär att man utökar sitt erbjudande med spetskompetens inom automation.

Westerlins Automation AB blir ett bra komplement i vårt helhetserbjudande och stärker vårnärvaro i Skåne, säger Erik Björklund, VD Sparc Group.

Med nummer 31 på lagtröjan förvärvas Westerlins AutomationAB av Sparc Group. Det är bolagets andra förvärv under maj och man är nu totalt trettioen bolag sedan starten 2021. Tillsammans projekterar, installerar och optimerar de värme, ventilation, el- tele- och datateknik samt larm, lås och passersystem i hela Sverige. I och med förvärvet av WesterlinsAutomation AB stärker Sparc Group sin närvaro i Skåne- och Malmöregionen.

 Vi är idag glada att kunna förvärva Westerlins AutomationAB som kommer stärka vårt erbjudande i södra Sverige. Westerlins med Tord i spetsen har en gedigen erfarenhet och kommer passa bra ihop med flera av våra övriga dotterbolag,säger Erik Bjöklund.

Westerlins Automation AB grundades 2013 och är baserade i Malmö med verksamt inom industriell automation och elkraftsautomation. Totalt har bolaget drygt tio anställda. 

Verksamheten konstruerar, programmerar och monterar apparat- och styrskåp för både den svenska och internationella marknaden.

 Vi har haft en positiv utveckling genom åren men känner att med en stark ägare i ryggen så har vi större potential att leda bolaget längre än med nuvarande ägarstruktur. Sparc och Erik Björklund har en mycket spännande och jordnära vision som vi är fantastiskt glada att bli en del av säger Tord Andersen, VD på Westerlins Automation.

Om Sparc Group   

Sparc Group erbjuder installationsbranschens mest attraktiva, kompletta och hållbara helhetserbjudande inom VVS, el- tele- datateknik och automation samt lås, larm och passersystem. Våra 490 medarbetare är hjärtat i verksamheten och vi verkar över hela Sverige.