Nyheter

NP Nilsson Trävaru förvärvar XL-Bygg Osby

NP Nilssons Trävaru AB har idag tecknat ett avtal om att förvärva byggmaterialhandlaren XL-Bygg Osby. NP Nilsson får därmed möjlighet att täcka ett större geografiskt område från sin bas i Nordvästra Skåne.

Osby-anläggningen lämnar då också XL-Bygg för att som en del i NP Nilsson ingå i Woodykedjan.

XL-Bygg Osby är ett anrikt företag som grundades redan 1961 av Henry och Gunvor Johansson. En familjeägd bygghandel som idag omsätter ca 50 miljoner. Med 14 anställda som har som mål att ge samma personliga service som på den gamla goda tiden. Det inkluderar både ett brett sortiment av prisvärda och högkvalitativa produkter och en praktisk hjälp med ex. plockning, kapning, lastning, packning och transporter.

– Efter många års ägande inom familjen så var det nu dags att hitta nya ägare. Vi har sökt en ägare som visar ett stort hjärta för Osby, som förstår vår marknad och som kan utveckla bygghandeln vidare. Det känns riktigt tryggt och bra att nu kunna lämna över nycklarna till våra vänner hos NP Nilsson.” Säger Tomas Johansson, VD och delägare XL-BYGG Osby.

– Vi känner Tomas och övriga ägare mycket väl sedan många år som tidigare kollegor inom samma kedja. Våra familjeföretag påminner mycket om varandra med samma värderingar och en stark lokal förankring. När vi nu fick en möjlighet att inleda en förhandling så gick processen därför väldigt fort. Vi är stolta över förtroendet som tidigare ägare har gett oss, säger Fredrik Bergh, VD NP Nilsson.

Efter de lyckade etableringarna i Helsingborg och Halmstad så befäster därmed NP Nilsson sin position som en regional aktör. Företaget är optimistisk till att det i framtiden behövs ett alternativ till de rikstäckande kapitalkedjorna.

– Som ett familjeägt företag med stark entreprenörsanda så har vi många egenskaper som kommer ger fördelar till kunderna. Vi är snabbfotade och flexibla. Vi fattar beslut som är de bästa för den lokala marknaden vi servar. Vi gillar även att återinvestera lokalt i oss själva, men även i de lokala samhällena.

En dryg timme från Osby så satsar NP Nilsson vidare på vår produktion av takstolar och väggelement, samt en nyproduktion av ett marknadsledande logistikcenter.” avslutar Fredrik Bergh.

NP Nilsson tillträder som ägare den 1 augusti.