Nyheter

Fasadgruppen förvärvar norskt mur- och putsföretag

Fasadgruppen fortsätter att växa i västra Norge genom förvärv av mur- och putsföretaget Chem-Con AS.

– Chem-Con har ett gott renommé i Stavanger och blir ett starkt tillskott till Fasadgruppens verksamhet i västra Norge. Vi på RSM Fasade har goda erfarenheter från tidigare samarbeten med Chem-Con och ser att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Tillsammans får vi stora möjligheter att ta oss an större projekt och vinna marknadsandelar i regionen, säger Yngve Kvia, vd för RSM Fasade.

Chem-Con grundades 1982 och utför tjänster inom murning och putsning i främst Stavanger med omnejd men även andra delar av Norge. I erbjudandet finns också byggnadsintegrerade solpaneler (BIPV) som kan användas både i nyproduktion och vid renovering. Panelerna kan skräddarsys enligt kundens önskemål för att smälta in byggnadens arkitektur. Chem-Con har 25 heltidsanställda och omsatte 34 MNOK verksamhetsåret 2021.

Förvärvet av Chem-Con sker genom Fasadgruppens dotterbolag RSM Fasade som också är verksamma i Stavanger med fokus på murning och putsning och därmed kompletterar varandra väl.

– Vi har med stort intresse följt Fasadgruppens etablering i Stavanger och ser fram mot att nu bli en del av gruppen. Vi känner RSM Fasade väl och tycker det ska bli kul att utforska nya möjligheter och utvecklas tillsammans, säger Erling Pettersen, vd för Chem-Com.

Fasadgruppen finansierar förvärvet med egen kassa. Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och Chem-Con blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.