Nyheter

Socialdemokraterna och en lång rad fackförbund: ”Nu tar vi tillbaka kontrollen över arbetskraftsinvandringen”

”När Moderaterna styrde kunde de inte säga rakt ut att de ville sänka facket och undergräva den svenska modellen. I stället införde man kryphål för oseriösa arbetsgivare, inte minst när det kommer till arbetskraftsinvandringen.”

Nu tar vi tillbaka kontrollen, skriver Socialdemokraterna och en lång rad fackförbund i en debattartikel i Expressen:

”Den moderatledda regeringen införde 2008 ett av världens mest liberala regelverk för arbetskraftsinvandring. Det har fått allvarliga konsekvenser för landet. Det har gött den organiserade brottsligheten, öppnat upp för lönedumpning på svensk arbetsmarknad och utnyttjande av utländsk arbetskraft. Det kan vi aldrig acceptera. Nu går regeringen vidare med skärpt lagstiftning och ett införande av en arbetsmarknadsprövning för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU.”

”Problemen med Moderaternas avregleringar för arbetskraftsinvandringen har varit omfattande. Vi har sett det i exempelvis byggbranschen, skogsnäringen och i hotell- och restaurangbranschen, där människor utnyttjas av oseriösa företagare som vill göra snabba vinster genom dumpade löner och oschysta villkor.”

Läs hela debattartikeln här:

www.expressen.se/debatt/nu-tar-vi-tillbaka-kontrollen-over-arbetskraftsinvandringen/