Nyheter

Montico och Gehab startar elmontörsutbildning

I ett gemensamt initiativ startar Montico tillsammans med Gehab Kvalitetspåbyggaren AB och Växjö kommun nu en elmontörsutbildning som riktar sig till kvinnor. Bakgrunden är att det finns ett stort behov av utbildade elmontörer och att branschen vill öka andelen kvinnor.

Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning som förbereder deltagarna för arbete som elmontör på Gehab direkt efter studierna.

– Vi fortsätter att växa och behöver därför stärka vår produktion bland annat inom el. Med det här initiativet hoppas vi också att fler kvinnor får upp ögonen för vår bransch och yrket som elmontör, säger Monica Sundell som är ansvarig för personalfrågor på Gehab.

Elmontörsutbildningen anordnas på Monticos skola i Växjö med arbetsplatspraktik på Gehabs fabrik i Alvesta där man får prova på yrket i verkligheten och lära sig mer om Gehabs verksamhet.

– Vi ser mycket positivt på den här typen av samarbeten där vi hjälper företag att hitta rätt kompetens och samtidigt stärka svensk industri och bidra till att göra den mer jämställd, säger Marcus Sjöqvist, affärsutvecklare inom vuxenutbildning på Montico.

Montico kommer att köra en likadan elmontörsutbildning även för PLS Truck Bodies, som är ett systerföretag till Gehab.