Nyheter

Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageri

Efter 6 timmars arbete under två dagar, stod det klart att Sveriges bästa unga plåtslagare är Mahdi Barbari från Uppsala Yrkesgymnasium Jälla. God planering var en viktig faktor som avgjorde.

– Jag är jätteglad. Det känns bra att vinna efter att ha lagt ner så mycket tid och engagemang på träningen, sa en mycket nöjd Mahdi.

Juryn var otroligt imponerade av bedriften att leverera ett så fint arbete och att dessutom göra det inför stor publik, både på plats och via en livesändning. Juryns motivering: ”Ett väl planerat och noggrant genomfört arbete, utan stress och med tid till godo. Ett arbete att vara stolt över!”

Medaljörerna i SM för unga plåtslagare 2022:

Mahdi Barbari, Uppsala Yrkesgymnasium Jälla

Marcus Falck, Viskastrandsgymnasiet, Borås

Tobias Konz, Nobelgymnasiet, Karlstad

Finalen i SM för unga plåtslagare 2022 genomfördes under Yrkes-SM på Arenastaden i Växjö. Tävlingens sista dag livesändes i tre timmar via Youtube på www.smup.se.

Läs mer om plåtslagaryrket på www.platslagare.nu eller ta del av livet som plåtslagare på Instagram @bliplatslagare.

”SM för unga plåtslagare” är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.

Huvudsponsorer för SM för unga plåtslagare 2022 är Bevego och Plannja.