Nyheter

Videung, Conifer Vision och Storfors Plåt nominerade till Årets Smartup

Startupscenen i Skellefteå fortsätter att blomstra med många nya, spännande företag och det märks på nomineringarna till Årets Smartup. Det är en stark trio som utgör finalisterna.

– Storfors Plåt, Conifer Vision och Videung har alla visat idérikedom, driv och kapacitet, något som gör dem till utmärkta finalister, säger Pernilla Lindmark, affärsutvecklare och ansvarig för Smartup på Skellefteå Science City.

Under namnet Smartup Skellefteå samarbetar flera företags- och innovationsfrämjande aktörer för att tillsammans stötta dig som vill utveckla en idé, starta ett företag eller växla upp ett befintligt bolag. I år delar de för tredje gången ut priset Årets Smartup, som går till en person eller ett företag som har tagit del av SmartUps olika erbjudanden. Andra kriterier som krävs för att bli nominerad är att det finns en hållbar och nyskapande idé med tillväxtpotential, som även bedöms vara bra för Skellefteå.

– Alla nominerade företag har med imponerande innovationskraft utvecklat en produkt eller lösning som tillgodoser aktuella behov. Videung har med hållbarhet i fokus tagit fram en unik säng, Storfors Plåt har hittat en digital lösning som gör att företag sparar tid i offertprocessen och Conifer Visions smarta produkt underlättar tillgångsförvaltningen för skogsägare och skogsbolag, säger Pernilla Lindmark.

50 000 kronor och behovsanpassad hjälp

Priset för Årets Smartup delas ut under Bizbuz den 3 juni och består av 50 000 kronor och tillgång till SmartUps skräddarsydda tjänster.

– Smartup består av flera olika aktörer som jobbar tillsammans för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för dem som har en affärsidé som de vill förverkliga, säger Pernilla Lindmark.

Nomineringarna till Årets Smartup 2022:

Storfors Plåt

Storfors Plåt nomineras till Årets Smartup för sin nytänkande lösning som ger deras kunder en unik möjlighet att med hjälp av en surfplatta eller mobiltelefon själv mäta in sitt tak, välja material, visualisera resultatet samt se den totala kostnaden. Helt enkelt ett mobilt kalkylverktyg som levererar korrekt mätdata samtidigt som det ger en ökad kundupplevelse!

Storfors Plåt satsar nu helhjärtat på att lansera denna efterfrågade lösning på marknaden, och att vinna Årets Smartup skulle ge en tydlig boost både vad gäller utveckling och produktifiering!

Conifer Vision AB

Conifer Vision nomineras till Årets Smartup för sin innovativa lösning och sitt dedikerade arbete att digitalisera skogsindustrin. Den egenutvecklade AI-baserade SaaS-lösningen analyserar bildmaterial i syfte att optimera skoglig förvaltning för såväl skogsföretag, entreprenörer och privata skogsägare. Utöver detta bidrar lösningen även positiva klimateffekter genom att öka inbindningen av CO2.

Den drivkraft som Conifer har att förbättra branschen tillsammans med det positiva mottagandet hos flertalet stora kunder i både Sverige och utomlands gör att de är en självklart kandidat till Årets Smartup!

Videung

Videung nomineras till Årets Smartup för sin banbrytande produkt som har möjlighet att förändra den globala sängindustrin. Genom att fokusera på hållbarhet, lokala material och digitala processer har de utvecklat en revolutionerande säng som är skonsam mot såväl miljön som de som sover i sängen.