Nyheter

BoKlok nominerad till prestigefyllda RESI Award

BoKlok meddelar att BoKlok Housing Ltd har nominerats i kategorin ”Nykomling” vid årets RESI Awards.

BoKlok har nominerats tillsammans med ett utvalt antal bostadsfastighetsspecialister, från husbyggare till konsulter, som alla strävar efter att visa hur de har haft en positiv inverkan på sektorn under de senaste tre åren.

Alla framgångsrika sökande var tvungna att visa upp: enastående prestationer; en djärv strategisk vision; innovation; ett robust ekonomiskt resultat; ett engagemang för mångfald och inkludering och ett starkt kund-/kundfokus. Vinnarna tillkännages vid en prisceremoni den 11 maj 2022 i London.

BoKlok är ett bostadskoncept som ger ett hållbart bostadsägande för många människor. Konceptet är utvecklat och samägt av Skanska och IKEA. Även om BoKlok har varit framgångsrikt i Norden under de senaste 25 åren, var det 2019 när partnerskapet officiellt lanserades i Storbritannien. Byggda med moderna byggmetoder, är BoKlok-hem designade för att inte bara byggas mer hållbart utan för att hjälpa framtida boende att leva mer hållbart också.

Jerrie Kristiansson, försäljningsdirektör för BoKlok UK, sa:

– Vi känner oss väldigt hedrade över att ha blivit nominerade till ett så prestigefyllt pris. På BoKlok drivs vi av en ambition att leverera högkvalitativa, hållbara nya bostäder, samtidigt som bostadsägandet blir mer tillgängligt för många människor. Efter att ha levererat över 14 000 nya bostäder över hela Norden, är vi nu mycket glada över att ta med detta skandinaviskt inspirerade koncept till Storbritannien.

BoKlok on the Brook är flaggskeppet för BoKlok UK-programmet, som levererar en samling familjehus och lägenheter i Bristol. Dessa bostäder är nu alla sålda. I november 2021 lanserade BoKlok sitt andra brittiska system – BoKlok on the Lake, en ny samling lägenheter i Worthing. Fas ett här är nu helt reserverad, med en andra fas att följa. Ytterligare utveckling pågår just nu.

RESI Awards, som anordnas av Property Week är ett måste-evenemang i den brittiska bostadsfastighetskalendern och syftar till att fira bostadsfastighetsmarknaden och dess framgångar under det senaste året. Nykomlingpriset syftar specifikt till att hylla de organisationer och individer som har lanserat eller flyttat in i en ny sektor under de senaste tre åren.