Nyheter

Kv Spårvagnshallarna under H22 City Expo – stadskvarter med fokus på innovation, mobiliet och hållbarhet

Ett av de områden som Riksbyggen visar upp under den stora stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg är kvarteret Spårvagnshallarna, Miatorp. .

– Passa på att besöka Riksbyggens visningsradhus i Brf Ribbhusen. Radhuset är inte bara modernt, vackert och praktiskt. Det är också utrustat med avancerad teknik som gör detta radhus till ett Sveriges smartaste och it-säkra hem, berättar Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Inom några veckor drar den stora stadsmässan i Helsingborg igång.

– Det kommer att bli en fantastisk mässa och Riksbyggen har laddat upp med ett minst sagt digert program. Förutom allt som händer vid Spårvagnshallarna har vi många andra aktiviteter runt om i Helsingborg, säger Eva Hansson, projektledare för Riksbyggens deltagande under H22-mässan.

Se hela Riksbyggens program under:

H22 City Expo

Miatorp, kvarteret Spårvagnshallarna

I kvarteret Spårvagnshallarna skapar Riksbyggen ett stadskvarter med fokus på innovation inom mobilitet. Spårvagnshallarna är en stadsdel under utveckling som sommaren 2022 är mitt i sin etablering. Följ resan när Riksbyggen tar ett bussgarage in i framtiden och konverterar det till ett modernt mobilitetshus. I utvecklingen av Spårvagnshallarna planerar Riksbyggen variationsrik bebyggelse med drygt 700 nya bostäder där hyresrätter blandas med bostadsrätter och flerbostadshus varvas med småskaliga radhuskvarter.

Expoutställning i mobilitetshus plan 2. Information kring utvecklingen av den nya stadsdelen samt platsens historik

Guidade visningar av radhus, mobilitetshus och lägenhet i Sundsutsikten

Bibomässa med guidade turer i bigården

Tävling- Återbruk- inredning i radhus som blir installation i ett vardagsrum

Aktiviteter och föreläsningar varvas om vartannat på scenen med massor av inspiration för hela familjen

Olika barnaktiviteter utomhus

Morgondagens smarta hem, Brikks, visas i radhus

“The mobility challenge” framtidens mobilitetsapp, rösta på bidrag under mässa, vinnare koras v.26. Samarbete med Consid. Ställs ut i radhuset

Läs mer om vad som händer i:

Spårvagnshallarna.

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022

Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar! Kom hit och utforska den senaste tekniken, självkörande bilar, robotar och AI-lösningar. Lyssna på musikaliska lekplatser, besök framtidens smarta hem och fascineras av de små underverken under havsytan. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Läs mer om:

H22 City Expo