Nyheter

Kunder testar högkvalitativa produkter inom verktyg och personligt skydd

TradeForce är ett varumärke som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa produkter inom verktyg och personligt skydd för den professionella marknaden.

För att anpassa produkterna till svenska förhållanden så har Elektroskandia valt ut två elfirmor som ”testpiloter”, Din Elektriker i Stockholm samt NBE Stockholm.

– Det är viktigt att få ”inputs” från dem så vi tar fram rätt produkter och sådant som vi vet att marknaden efterfrågar. Med egen produktutveckling i Europa så har vi alla möjligheter att ta fram de verktyg som svenska elektriker verkligen behöver, säger Martin Cederström, marknadschef Installation Elektroskandia.

– För ett år sedan lanserades vårt eget varumärke TradeForce i Sverige och vi är glada och stolta över att våra kunder har tagit varumärket till sig och att det uppskattas att vi fokuserar på verktyg. Försäljningen ökar stadigt, såväl när det gäller TradeForce som för de andra välkända varumärken vi säljer.

– Sortimentet består idag av verktyg, men också fästmaterial, tillfällig el och batterier. Vi fyller på med nya produkter hela tiden och tittar på nya intressanta områden. De senaste nyheterna är att snart även bits och arbetshandskar kommer att ingå i sortimentet. Alla våra butiker har produkter från TradeForce i ett eget ställ.

Filip Gustafsson, NBE Stockholm AB:

– Vi började testa verktyg från TradeForce i höstas. Det har bland annat varit olika tänger,bitssatser, spärrskaft och arbetshandskar. Vår spontana reaktion är att produkterna är av bra kvalitet, minst lika bra som dyrare märken. Det är också kul att vi kan lämna synpunkter på sådant som vi tycker kan förbättras eller som saknas i sortimentet. Jag hade bland annat önskemål om en kraftigare fogspruta, något man nu också tagit fram. Vi tycker TradeForce är ett välkommet tillskott på marknaden och att man fokuserar på verktyg för elbranschen är ju riktigt bra.

Anders Eriksson, Din Elektriker i Stockholm AB:

– Vi gör mycket servicejobb och flänger och far mellan olika adresser. Då händer det verktyg kommer bort emellanåt och man behöver komplettera. Att det nu tas fram verktyg speciellt för elektriker ser vi bara som positivt. Vi har sedan i höstas testat en hel del av produkterna i TradeForce-sortimentet, bland annat verktygsväskor, mejslar, tänger och bitssatser och återkommit med såväl ris som ros. Något som stack ut positivt var deras handskar, som var jättebra och det till ett bättre pris än andra fabrikat. Vi får testa produkterna och efter några veckor hör Elektroskandia av sig och vill ha våra synpunkter. Jättekul att man lyssnar på oss som använder verktygen dagligen.

Tradeforce är ett globalt varumärke som grundades 2005 och har sitt ursprung från Sonepar i Australien. Sortimentet består av handverktyg, säkerhetsutrustning och tillbehör för installationsmaterial som är framtagna och designade för proffs.

Det utvecklades utifrån ett behov av utrustning som tål de tuffa miljöer och utmanande förhållanden som professionella entreprenörer står inför. Idag levererar TradeForce ett utbud av verktyg och skyddsutrustning och är ett exklusivt varumärke för Sonepar och Elektroskandia.