Nyheter

Fasadgruppen växer i Oslo förvärvar av Fjeldheim-Knudsen

Fasadgruppen stärker sin närvaro i Oslo med omnejd genom förvärv av mur- och putsföretaget Murmestrene Fjeldheim-Knudsen AS .

Fjeldheim-Knudsen grundades 1989 och utför tjänster inom murning och putsning i Oslo och östra Norge. Bolagets största kundgrupp är byggföretag, och man har många referensprojekt inom nyproduktion. Fjeldheim-Knudsen har 36 heltidsanställda och omsatte 52,8 MNOK verksamhetsåret 2021.

Förvärvet sker genom Fasadgruppens dotterbolag Mjøndalen Mur & Puss som också fokuserar på nyproduktion i främst Oslo. Verksamheterna kommer att dela lokal för att på så sätt maximera samarbetsmöjligheterna.

– Fjeldheim-Knudsen kännetecknas av högt hantverkskunnande och återkommande kunder. Vi ser fram mot att samarbeta och på så sätt ytterligare stärka vår marknadsposition i Norge och vässa vårt erbjudande för att vinna ännu fler projekt, säger Robert Braathen, vd för Mjøndalen Mur & Puss.

– Vi har alltid drivit Fjeldheim-Knudsen med målet att ha de bästa hantverkarna och de nöjdaste kunderna. Tillsammans med Mjøndalen Mur & Puss och resten av bolagen i Fasadgruppen ser vi verkligen fram mot att nu ta nästa steg på vår resa, säger Rune Borgersen, vd för Fjeldheim-Knudsen.

Fasadgruppen finansierar förvärvet med egen kassa. Säljaren har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 1,6 MNOK. Aktierna som förvärvas genom återinvesteringen är föremål för ett överlåtelseförbud (s.k. lock up-åtagande) under 12 månader. Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och Fjeldheim-Knudsen blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.