Nyheter

Unikt renoveringsprojekt i Uddevalla

Högt uppe på ett berg med milsvid utsikt över Byfjorden stoltserar ett unikt renoveringsprojekt. De tre fastigheterna i BRF Norge genomgår ett lyft som inte bara är estetiskt. I framtiden kommer det även bli ett lyft för plånboken och miljön.

– De boende kan räkna med såväl högre komfort som minskade energikostnader, säger Per Boe som är Platschef hos entreprenören Tommy Byggare.

Kvarteret Norge i Uddevalla uppfördes under 50-talet och den avskalade fasaden kan liknas vid en historielektion. Det hela började med en putsad fasad, sedan en tilläggsisolering med eternit samt en plåtfasad utanpå. Nu ersätts de gamla materialen med ny isolering och en vit och tålig fasadskiva.

För att minimera köldbryggor och minska energiåtgången har fasaden fått ny och tjockare isolering genom den helt oorganiska lösningen ROCKWOOL REDAir Multi. Ett komplett fasadsystem som sparar tid och underlättar installation. Entreprenören är nöjd med systemet av flera anledningar.

– Byggnaderna hade en väldigt ojämn fasad och därför var det viktigt med ett fasadsystem där vi enkelt och effektivt kan räta upp fasaden. Tack vare REDAir Multi har vi nu en perfekt lutning och det är vi väldigt nöjda med, säger Per Boe.

Han fortsätter:

– Det är första gången vi använder REDAir Multi men när vi fick in arbetssättet har det sparat oss tid och gett ett väldigt bra resultat, säger Per.

Runt fönstren sitter REDAir Link, men det är främst i förebyggande syfte.

– Fönstren håller många år till, men den dagen de byts ut vill fastighetsägaren ha en förberedd lösning i form av REDAir Link för att minska energiläckage, säger Per.

REDAir Link från ROCKWOOL är en hårt komprimerad stenullslösning som minimerar köldbryggor och ger en mer energieffektiv byggnad.

De tre byggnaderna i Kvarteret Norge står snart klara med ett toppmodernt och effektivt fasadsystem som förväntas ge ökad komfort inomhus, ökad energieffektivitet och en mer attraktiv utsida.

– Alla vinner på den här typen av smart renovering, inte minst plånboken och miljön, avslutar Per Boe.

Se filmen om projektet här!